Fotobijschrift: Als bedankje voor het scheiden van gft, kunnen inwoners van Capelle zaterdag 30 maart gratis een zak van 30 liter compost afhalen bij de milieustraat.
Fotobijschrift: Als bedankje voor het scheiden van gft, kunnen inwoners van Capelle zaterdag 30 maart gratis een zak van 30 liter compost afhalen bij de milieustraat. (Foto: )

Zaterdag 30 maart gratis compost bij de milieustraat Capelle ad IJssel

  •   keer gelezen

Capelle - Zaterdag 30 maart 2019 kunnen inwoners van Capelle aan den IJssel gratis compost ophalen bij de milieustraat aan de Groenedijk 12. Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke Compostdag. Hiermee willen de gemeente Capelle aan den IJssel en Irado de inwoners bedanken voor het scheiden van afval.


Van het gescheiden groente- fruit en tuinafval (gft) wordt compost gemaakt dat gemengd met tuinaarde een prima toevoeging is voor uw tuin. Als bedankje voor het scheiden van gft, kunnen inwoners van Capelle zaterdag 30 maart maart gratis een zak van 30 liter compost afhalen bij de milieustraat. De milieustraat aan de Groenedijk 12 is zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur open. Kom op tijd, want op is op. En als u toch de milieustraat bezoekt kunt u uiteraard gelijk uw grofvuil meenemen.

Samenwerken aan een beter milieu

Steeds meer Capellenaren scheiden groente-, fruit-, tuinafval en etensresten. Irado brengt dit afval naar de verwerker voor het maken van compost. Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar. Het stimuleert de groei van gewassen op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten