Helaas geen zwembad, maar wel mooie planten in de Couperinstraat. (Foto: Cor Hulsbus)
Helaas geen zwembad, maar wel mooie planten in de Couperinstraat. (Foto: Cor Hulsbus)

Bewoners hoopten op zwembad, maar krijgen nieuwe planten

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle - Een aantal bewoners van de Couperinstraat reageerde verrast toen drie weken geleden met graafmachines de beplanting voor hun huisdeuren werd weggehaald. “We krijgen een zwembad”, luidde het al snel in de groepsapp. Een ander had het over extra broodnodige parkeerplaatsen en nummer drie haalde een 1 aprilgrap uit en postte een bericht over een elektriciteitshuisje, al dan niet fraai beschilderd door raadslid Kees de Jong. Het werden uiteindelijk fraaie nieuwe planten.

Door Cor Hulsbus

Guido, Marco en Jerry en schrijver dezes appen wat af. Op een dag zien de mannen dat graafmachines flink hebben huis gehouden. Geheel onverwachts zijn alle al bloeiende planten en bomen weggehaald en in containers gegooid. “Dat hadden ze wel eens door mogen geven”, luidde het commentaar. “Ja, want nu weten we niet wat er gaat komen.” En dus geen het speculeren verder.
De firma Reijm uit Nieuwerkerk aan den IJssel vond deze klus blijkbaar zo belangrijk dat zelfs op enkele avonden tot tien uur werd doorgewerkt en ‘s ochtends al even voor zeven uur weer werd begonnen met het brengen van verse aarde. Zelfs op zondagavond werd doorgewerkt. “Het is belangrijk dat de planten voor eind april de grond in gaan’, luidde het commentaar desgevraagd. Deze week werd dan ook flink doorgewerkt door de mannen van de gemeente Capelle om alle plantjes snel en degelijk in de grond te krijgen. “De een heeft een elektrische grondboor, de ander geeft de planten aan vanuit de wagen, nummer drie en vier zetten deze in de grond en nummer vijf harkt de aarde weer netjes aan. Echt teamwerk”, aldus de opzichter die het niet nodig vindt om met namen in de krant te staan. “Wij doen gewoon ons werk en dat willen we goed doen.”
De vier bewoners uit de straat vinden het aan de ene kant jammer dat hun wens niet in vervulling is gegaan, maar zijn wel blij dat hun extra stukje voortuin nu weer is vol geplant. Deze weken gaan de medewerkers van Capelle verder andere Capelse straten straten: zijn wel blij dat hun extra stukje voortuin nu weer is vol geplant. Deze weken gaan de medewerkers van Capelle verder in de volgende straten: Waldhoorn, Anna Karina Erf 16, Charlotte van Pallandrade, Brucknerstraat, Ringvaartpark, Couperinstraat, Faurestraat, Dubbelspoor, Pagannistraat en gedeelte Wagnerstraat, Valeriusrondeel, Merellaan 2-200 en Willem Barentzstraat. In het najaar zijn de volgende straten aan de beurt: Banckertstraat, Beethovenlaan, Flatusstraat, Delibesstraat, Sibeliuspad plus Sibeliusweg, Offenbachstraat, Beltmolen, Zaagmolen, Bloemensingel, Merelhoven, Brederoplein, Polanenlaan, Slotpoort, Raadhuishof, Cycladen, Savanne, Aleoeten, rotonde Keerkring – Westerlengte (buitenrand), Hollandschdiep ( parkeerplaatsen), Fidelio en Arabell.
Reactie van gemeente Capelle aan den IJssel: “Het voorjaar is bij uitstek het plantseizoen voor nieuwe planten, struiken en bloemen. Op veel plekken in Capelle planten we momenteel jonge aanplant. Dat maakt de stad toch weer een stuk fraaier en vrolijker.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 22 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06