Een foto uit de oude doos van een eerder gehouden zomers feest op basisschool De Horizon.
Een foto uit de oude doos van een eerder gehouden zomers feest op basisschool De Horizon.

PCB De Horizon maakt zich op voor feestelijk vijfde lustrum

Algemeen 39 keer gelezen

Basisschool De Horizon viert vanaf deze week het 25-jarig jubileum met een circusdag onder leiding van Circus Rotjeknor. Op donderdag 4 juli vieren beide locaties aan de Roerdomplaan (Middelwatering) en Koggerwaard (Oostgaarde) een groot feest.

Capelle - De laatste weken voor de zomervakantie krijgen ook een wat triest tintje, want directeur Nelly Bakker gaat de school verlaten om terug te keren naar het bovenschools management (Stichting PCPO Capelle en Krimpen aan den IJssel).

Maar eerst feest

“Maar eerst gaan we feest vieren”, legt de scheidende directeur uit. “PCB De Horizon laat het 25 jarig jubileum niet zo maar voorbij gaan. Morgen, donderdag, gaan de kinderen onder zeer deskundige leiding van Johan Both en zijn medewerkers de gehele dag aan de gang met circusattributen om zodoende aan het einde van de dag, op beide locaties, vanaf 13.30 uur een voorstelling voor ouders en belangstellenden te geven. Ook zullen diverse oud-collega’s langs komen en de voorstelling bijwonen. De circusdag is een start van het lustrumfeest. Na de zomervakantie gaan we nog taart eten met de hele school en een lustrumdienst.

De school heeft in al die jaren een trouw docententeam gekend en oud-directeur Jan Wink en zijn vrouw Ineke zijn ook nog zo aan de school verknocht dat zij deze weken met alle plezier komen invallen. Bij het afscheid van dit tweetal werd het Isala Theater afgehuurd.

Binnen Capelle heeft de school in al die jaren met veel partijen nauw samengewerkt. Zo kwamen ambtenaren tussen de middag als leeshulp kinderen begeleiden bij het lezen en was PCB de eerste Brede school met een peuteropvang, voor- en naschoolse opvang.

“In al die jaren stonden we garant voor goed onderwijs, een hecht docententeam, weinig verloop, en een uitstekend pedagogisch klimaat waarbij geen plaats is voor pesten. Als Kanjerschool en een protestants christelijke grondslag willen we de juiste aandacht schenken aan kinders en ouders.”

Boeiend circus

Toch zal directeur Nelly Bakker binnenkort de school verlaten. “Ja, ik ga na zeven mooie jaren De Horizon verlaten. Ik heb zeven topjaren gehad met een team van bevlogen en hardwerkende mensen. Nu is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging. Maar vooralsnog maken we er nog drie mooie ween van en gaan we een boeiende circusvoorstelling voorbereiden.”

Door Cor Hulsbus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 14 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58