André Bloot wordt op feestelijke wijze ontvangen door de leerlingen van PCB Groen van Prinsterer. Foto: Annemarie van der Ploeg.
André Bloot wordt op feestelijke wijze ontvangen door de leerlingen van PCB Groen van Prinsterer. Foto: Annemarie van der Ploeg.

Afscheid van directeur van ‘De Groen’

Algemeen 43 keer gelezen

Het was woensdag 10 juli een speciale dag voor de leerlingen van PCB Groen van Prinsterer. Leerlingen, ouders en docenten stonden met vlaggetjes langs de Rozensingel om directeur André Bloot, die in een open auto naar school werd gereden, toe te zingen.

Annemarie van der Ploeg

Capelle - Vele kennen Bloot, die altijd erg betrokken is geweest bij allerlei instanties en scholen in Capelle en Krimpen. Na meer dan 45 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, gaat hij met pensioen. En dat werd groots ‘gevierd’ op school aan het Ericaplein.

“Ik heb 17 jaar in het basisonderwijs en 18 jaar in het voortgezet onderwijs gezeten en ik heb 10 jaar als directeur in het basisonderwijs gewerkt. Ik heb in 7 verschillende vakken lesgegeven op het voortgezet onderwijs, ben teamleider geweest van klas 1, 2, 3, 4 en heb lesgegeven van groep 3 basisschool tot en met 5 VWO.

“Ik heb het uitstekend naar mijn zin gehad. Anders hou je het ook geen 45 jaar vol natuurlijk. Ik heb alle aspecten van het onderwijs wel zo’n beetje gezien. Van leerkracht, wat uiteindelijk de belangrijkste taak in het onderwijs is, tot teamleider en directeur. Het omgaan met kinderen is het leuke aan het onderwijs. Het inspireert ook heel erg.

“En leerkrachten werken ook buitengewoon inspirerend. Ik zou geen ander vak willen kiezen, juist vanwege het menselijke aspect. Het gaat hier niet om een winst van drie ton, maar het gaat erom dat kinderen elk uur verder gekomen zijn in hun ontwikkeling.”

Bloot begon 10 jaar geleden als directeur op ‘De Groen’. “Ik zat vier jaar op Melanchton in Kralingen en was 56 jaar, dus niet piepjong meer. Maar ik vond het leuk om nog eens een eigen basisschool te hebben. Ik had van alles op de basisschool gedaan maar was nog geen directeur geweest. En dat vond ik geweldig.

“Ik heb als directeur ook nog lesgegeven. Dat is het aller- allerleukste. Maar ook het leiding geven, het werken met een groep mensen die met kinderen werken, is me uitstekend bevallen. We hebben hier ook een ontzettend grote groep zeer betrokken en sympathieke ouders die heel goed meedenken.”

Stilzitten is niets voor Bloot. “Ik ga nog een dag lesgeven op een basisschool. Ook ben ik nog voorzitter van de Jeugdnatuurwacht in Krimpen. Daar ga ik meer tijd aan besteden. En ik heb net een nachtkijker gekregen. Daar ga ik zeker gebruik van maken. Laatst ging ik mee met een uilenspeurtocht maar dan heb je aan een gewone kijker niets. Ik ben 66 en mag het iets rustiger aan gaan doen maar ik ga beslist niet op de bank zitten.”

Bloot werd vrijdag ontzettend verrast. “Heel bijzonder en ook zo veel ouders langs de kant. Daar word je wel een beetje stil van. En de mensen die hier werken zijn fantastisch, echt een wereldteam. Zij zorgen dat de kinderen goede begeleiding krijgen en een goede ontwikkeling doormaken. Maar, ik ben overtuigd christen en zeg: “De lof is aan God.” Je kunt nog zo’n mooi team hebben maar dáár krijg je de krachten van. Dat is het allerbelangrijkste.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 12 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58