Kom helpen met hooien!
Kom helpen met hooien!

Wat is er te doen in Capelle?

Algemeen 43 keer gelezen

Zing met me!

Capelle - Bibliotheek aan den IJssel en Welzijn Capelle presenteren: ‘Zing Nederlands met me’. Zanggroepen voor álle Capellenaren. Of mensen nu vooral graag samen zingen, of dat ze de taal beter willen leren, of vooral nieuwe mensen willen ontmoeten – alles kan. Goed kunnen zingen hoeft niet: alleen plezier in zingen telt. Zingen is leuk én van zingen leer je de Nederlandse taal sneller. Dus iedereen die uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen of Nederlands wil leren is welkom. Op 12 september aanstaande is de feestelijke start. Dan wordt op drie momenten, onder deskundige begeleiding, gezongen. In de ochtend voor volwassenen van 10.00 tot 11.00 uur, locatie Bibliotheek Capelle Centrum. In de middag voor ouders en kinderen van 15.30 tot 16.30 uur, locatie CAPSLOC. En voor jongeren/volwassenen van 19.00 tot 20.00 uur, locatie CAPSLOC. Hierna zijn de zanggroepen wekelijks. Er staan vijftien wekelijkse lessen gepland in CAPSLOC, op verschillende dagen. In de bibliotheek kun je elke donderdag komen zingen Er komen drie zanggroepen van maximaal vijftien deelnemers. Een groep voor volwassenen, een groep voor ouders en (jongere) kinderen én een groep voor jongeren (met meer een hip-hopaanbod). Tijdens de lessen van een uur zingen de deelnemers allerlei liedjes van bekende Nederlandse artiesten. Zangdocent Karen Bonkes begeleidt de deelnemers op de piano; in Bibliotheek Capelle Centrum doet Karin Schipper dat. Zij zorgen ook voor liedteksten. ‘Zing Nederlands met me’ is gratis en voor alle Capellenaren. Aanmelden kan via 010 - 450 32 44. Of loopbij de bibliotheek.

Bridge start nieuw seizoen

Capelle - Op 1 september a.s. start het nieuwe bridgeseizoen bij Bridge Club Capelle 50 plus en er is nog plek voor nieuwe leden. “Wij bridgen in de kerkzaal aan de Bermweg 29b in Capelle a/d IJssel. Er kan maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag van 13.00 –16.00 uur worden gespeeld. Hoofddoel is gezellig bridgen tegen minimale kosten. Bij ons kunt u het hele jaar spelen, wij kennen geen zomerstop! Gedurende het jaar houden wij enkele drives zoals de Openingsdrive, Herfstdrive, Kerstdrive en Paasdrive. Om de andere week hebben wij op zaterdag een vrije inloopdrive,dit is voor iedereen toegankelijk. U bent altijd welkom om kennis te maken en de sfeer te proeven.” Voor meer informatie Frits Deutz, secretaris 010-4504116 of kijk op de website:

www.bcc50plus.nl

Wandelen
en lunchen

Capelle - Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar niet iedereen weet hoe makkelijk bewegen kan zijn. Eén van de makkelijkste manieren van bewegen is wandelen! Samen wandelen is daarnaast ook gezelliger en voor veel mensen daardoor beter vol te houden. En wandelen combineren met een lekkere lunch maakt het nog leuker en lekkerder. Daarom nodigen we jou uit om op woensdag 7 augustus gezellig mee te komen wandelen. Na de wandeling worden we in de Baronie verwelkomt met een lekkere lunch. De wandeling duurt ongeveer een uur en zal om 11.00 uur van start gaan vanaf De Roo van Capelle, Baronie 326. De kosten voor deze wandeling zijn € 4,- per persoon. Wilt u meedoen, meldt u dan vooraf aan via info@sportiefcapelle.nl of telefonisch via 010-258 87 87 (Denise).

Yardsale

Capelle - Voor de vierde keer op rij organiseren de bewoners van de Meeuwensingel ook deze zomer weer een Yard Sale. Kom op 17 augustus tussen 10.00 en 16.00 uur langs en scoor leuke koopjes. Voor kinderen is er ook van alles te beleven. “De bewoners die wekelijks op de koffieochtend Meeuwensingel komen helpen allemaal mee aan de organisatie”, zegt buurtcoach Arno de Bie van Welzijn Capelle. Er is een kinderparcours met Oudhollandse spelletjes, een leuk springkussen, schminken (vanaf 12.00 uur) en muziek. De Yard Sale is op het veld aan de Meeuwensingel tussen huisnummers 52 en 69. Op deze gezellige burendag vallen volop leuke koopjes te scoren. Net de zolder of kelder opgeruimd en liever zelf spullen verkopen? Een kraam reserveren kan bij Joke, 06 – 451 262 07 of Ineke, 010 – 451 67 09. Er is een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij. Ook een eigen tafel neerzetten mag; kinderen mogen op kleedjes hun spulletjes verkopen. Graag wel van tevoren doorgeven bij Joke of Ineke. De Yardsale is niet bedoeld voor handelaren of commerciële verkopers.

Maaltijd voor mantelzorger

Capelle - In wijkrestaurant Schenkel kunnen mantelzorgers elke twee maanden genieten van een heerlijke maaltijd. Tijdens de gezellige diners van MantelzorgMenu is er volop gelegenheid voor ontmoeting en het delen van ervaringen. Het Servicepunt Mantelzorg van Welzijn Capelle organiseert deze etentjes voor mantelzorgers. Behalve voor persoonlijke verhalen is er ook tijd voor vragen, tips en andere zaken die ondersteunend zijn voor mantelzorgers. Het volgende MantelzorgMenu is op maandag 12 augustus. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 17.30 uur, de maaltijd start om 18.00 uur. De bijeenkomst eindigt ongeveer om 20.00 uur. Aanmelden kan tussen 29 juli en 8 augustus bij het VIP, 010 - 264 02 20 of vip@welzijncapelle.nu (o.v.v. MantelzorgMenu en eventuele dieetwensen). Kosten: € 4. Bij de maaltijd zijn melk, karnemelk en water inbegrepen, overige drankjes zijn voor eigen rekening. Plek voor max 30 gasten.

Kom hooien

Regio - Vind jij het leuk om een paar keer per jaar in de zomermaanden de handen uit de mouwen te steken in de natuur? Wellicht is dit iets voor jou! De boswachters van Natuurmonumenten zijn namelijk op zoek naar mensen die op oproepbasis willen meehelpen in onze gebieden aan de noordzijde van Rotterdam en Midden-Delfland. Wanneer de hooilandjes gemaaid zijn, moet dit maaisel ook bij elkaar geharkt en afgevoerd worden. De boswachters van Natuurmonumenten zijn daarom op zoek naar mensen die bereid zijn een aantal dagen per jaar lekker buiten te werken en te komen helpen bij dit hooiwerk. Boswachter Johan zoekt hulp met hooien op woensdag 7 augustus. Stuur een mailtje naar j.bezemer@natuurmonumenten.nl en we nemen contact met je op!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 16 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 19 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58