Capels en Krimpens onderwijs slaan handen ineen

18 nov, 12:43 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Donderdag 28 november 2019 is het 1e Scholieren Netwerkevenement. Een evenement waarbij 4e en 5e jaars leerlingen (PRO – VMBO – VMBO(t) van alle Capelse en Krimpense scholen gaan netwerken met het regionale bedrijfsleven. De Capelse en Krimpense scholen slaan de handen inéén en werken bij dit evenement samen met de gemeente Capelle aan den IJssel en regionale ondernemers aldus Peter Regoord van de organisatie.

Hoe mooi is het dat ruim 40 bedrijven zich presenteren aan 500 leerlingen legt Peter uit. Geen beurs idee waarbij iedereen rondloopt, maar een evenement waarbij elke leerling zelf (vooraf) afspraken maakt met bedrijven waarin hij of zij interesse heeft.

Hoe werkt het? Elke leerling is een uur aanwezig op het evenement. In korte gesprekken van 10 minuten komen de leerlingen meer te weten over de branche en het bedrijf. De bedrijven kunnen zich presenteren en daarmee leerlingen interesseren bij hen te komen werken of een opleiding in hun branche te gaan volgen. Voor beide partijen een uniek moment om keuzes te maken voor de werkzame toekomst aldus Peter.

Doelstelling van deze dag is om leerlingen meer inzicht te geven in hun toekomst mogelijkheden. En dit op een manier waarbij de leerling ook gericht afspraken maakt en dus leert netwerken en leert om zelf vragen te stellen en informatie te verkrijgen. Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk bedrijven uit verschillende branches te presenteren om het aanbod zo ruim mogelijk te maken.

Het Scholieren Netwerkevenement 2019 is een evenement dat één dag duurt, waarbij Sporthal Schenkel een zakelijke uitstraling krijgt die past bij dit evenement.

Om 9.15 uur is de officiële start van de dag door een openingsmoment met de Capelse wethouders van onderwijs en economie.

Om 9.30 uur komen de eerste 100 leerling de vloer op en gaan “op afspraak”. Elke 10 minuten wisselen zij van bedrijf en gaan zij naar een nieuwe afspraak. Een unieke manier voor leerlingen van deze leeftijd om te leren netwerken!

Tot 16.00 uur is het een ware happening in Sporthal Schenkel.

Een initiatief waarvan de scholen hopen dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden voor de scholieren in Capelle en Krimpen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05