Het overtuigende spel van de acteurs zorgt dat de spanning wordt opgebouwd in Ghost stories, dinsdag 26 november in het Isala (Foto: Annemieke van der Togt).
Het overtuigende spel van de acteurs zorgt dat de spanning wordt opgebouwd in Ghost stories, dinsdag 26 november in het Isala (Foto: Annemieke van der Togt). (Foto: )

Enge verhalen in het Isala

  •   keer gelezen

Liefhebbers van griezelige verhalen kunnen genieten van de theaterspecial met een horrorrandje Ghost stories. Dinsdag 26 november zorgt de West End-hit voor ongekende spanning in het Isala Theater. Drie acteurs vertellen over hun paranormale ervaringen en een professor in de parapsychologie probeert ze te verklaren.


Door de redactie

Capelle - Ghost stories is al op diverse plekken over de hele wereld te zien geweest, van West End in Londen tot het Sydney Opera House. Nu komt het succesvolle toneelstuk naar Nederland en wordt geregisseerd door Joep Onderdelinden.

Acteur André Dongelmans, bekend van De luizenmoeder, verschijnt als eerste ten tonele. Hij speelt professor Filip Kuiper, die college geeft over het ontstaan van spookverhalen en de populariteit ervan. Kuiper laat vreemde verschijningen zien op foto’s en filmpjes en legt uit hoe ons brein ons voor de gek kan houden.

Maar zijn alle paranormale ervaringen op die manier te verklaren, of is het mogelijk dat er toch meer aan de hand is? Dit wordt onderzocht aan de hand van drie ijzingwekkende verhalen waarin steeds een nieuw karakter wordt geïntroduceerd. Laus Steenbeke speelt Ton van Dam, nachtwaker op een bedrijventerrein en Alexander Brouwers krijgt als Simon van der Heuvel autopech. Dat gebeurt uiteraard in het donker.

Huib Cluistra speelt de jonge zakenman Mark Buther, die binnenkort zijn eerste kindje verwacht. Alledrie de mannen beleven iets onverklaarbaars. Hebben hun ervaringen iets met elkaar te maken? De muziek, lichteffecten en het duistere decor spelen een grote rol bij de spanningsopbouw. En reken maar op de nodige schrikeffecten.

Dinsdag 26 november 20.15 uur in het Isala, de entree is 34,75 (CJP / 65+ 33,75 euro)

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten