Schrijver Gerard Vermeeren op reis in Zanzibar. Zijn nieuwste boek is vorige week verschenen. (Foto: Désirée Vermeeren)
Schrijver Gerard Vermeeren op reis in Zanzibar. Zijn nieuwste boek is vorige week verschenen. (Foto: Désirée Vermeeren)

Boek ‘Onder water’ van Gerard Vermeeren is uit!

26 nov, 09:00 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Het nieuwe boek Onder water van Gerard Vermeeren bevat 25 (reis)verhalen die de lezer opnieuw meeneemt naar alle uithoeken van de wereld. Tevens is Onder water de afrekening waarvan de basis werd gelegd in zijn twee eerdere boeken: Zeewaardig en Een raar seizoen en een rare vogel.

Het titelverhaal ontbreekt echter in de bundel, omdat deze volgens Gerard nog niet voldoet aan zijn eisen. “Het moet nog afverteld worden”, aldus de schrijver. “Uiteindelijk zou het tevens hebben misstaan in deze bundel, omdat het mijn eerste fictieve verhaal wordt.”

Zoals we van Gerard Vermeeren gewend zijn, zijn de non-fictieve verhalen in deze bundel doordrenkt met messcherpe observaties. Hij beschrijft onder anderen de bijzondere ontmoetingen die hij tijdens het reizen heeft gehad. Neemt hij afscheid - de afrekening - van een diepgewortelde overtuiging en geeft hij de lezer een inkijkje in een bijzondere vriendschap. De verhalen, veelal op reis geschreven, spelen zich af in Honolulu, Dunedin Nieuw Zeeland, Århus, Saint-Malo, Barcelona en op Bonaire om er maar een paar te noemen. Wederom een veelzijdig boek, waarin je als lezer meegezogen wordt door de verteltrant van Gerard Vermeeren.

“Dankzij de fijne schrijfstijl en bijzondere anekdotes zal de lezer echter onmogelijk dit altijd boeiende en regelmatig ontroerende boekwerk weg kunnen leggen”, aldus de uitgever.

Gerard Vermeeren is niet alleen bekend van zijn boeken, hij is ook al jaren vaste columnist in deze krant. Eens in de twee weken lees je zijn verhalen in de IJssel en Lekstreek.

Bestellen

Het boek Onder water van Gerard Vermeeren is te bestellen bij jouw eigen boekhandel, ISBN: 978-94-638-9814-0. Bij boekhandel Derde druk in de Koperwiek ligt het boek in de schappen. Ook kun je het boek rechtstreeks bij de uitgever bestellen via de website:

www.boekscout.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Inschrijven Ronde van West nog steeds mogelijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Repeteren voor swingende sing-in Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Expositie Oekraïense kunstenares Marina Yasinevich in Rivium Kiosk Algemeen 7 aug, 12:00
Afbeelding
Watervallei niet drooggelegd; jonge bomen krijgen extra water Algemeen 5 aug, 16:00
Afbeelding
Steeds meer minibiebs in Capels straatbeeld Algemeen 5 aug, 13:30
Afbeelding
Leverancier van Havensteder getroffen door cyberaanval Algemeen 5 aug, 11:00
Afbeelding
Duo-fiets van de Roo onthuld Algemeen 5 aug, 09:15
Afbeelding
Goud voor Oud in de Rozenburcht Algemeen 4 aug, 17:05