Foto:

Brugklassers Comenius Lyceum in actie voor kansarme kinderen in Mongolië

  •   keer gelezen

Capelle - De brugklasleerlingen van het Comenius Lyceum hielden op vrijdag 6 december een ‘Goede doelenmarkt’ op hun school aan de Lijstersingel in Capelle. De anderhalf uur durende markt bracht € 945 op voor het gekozen goede doel: de Asian Foundation. Deze stichting biedt structurele hulp aan kansarme kinderen in Mongolië.

Met zelfgemaakt eten en spellen toverden de brugklassers de aula om tot een echte markt. De medeleerlingen, ouders, opa’s, oma’s en verdere familie en vrienden die op de markt afkwamen hebben genoten van onder andere de heerlijke cupcakes, pannenkoeken, hotdogs en Turkse pizza’s. Niet alleen het eten viel in de smaak, maar ook de spellen die waren bedacht door de leerlingen en het bekende ‘Rad van Fortuin’.


Jorien van Kempen en Tom van Staden, twee docenten van Comenius die de Goededoelenmarkt coördineerden, zeggen na afloop: ‘We zijn enorm trots op de leerlingen met hun behaalde resultaat.’
De Asian Foundation zorgt onder andere voor onderdak van kinderen die geen thuis hebben. Het geld dat is opgehaald wordt besteed aan een ger, een traditionele tent in Mongolië.

Meer informatie op www.comenius.nl en www.asianfoundation.nl.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten