Esmée Smit en Harriet Westerdijk openen samen nieuw gebouw Sbo De Bouwsteen. Fotografie: Jolanda de Rooij
Esmée Smit en Harriet Westerdijk openen samen nieuw gebouw Sbo De Bouwsteen. Fotografie: Jolanda de Rooij

De Bouwsteen start in het nieuwe decennium met een nieuw gebouw

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle aan den IJssel – Maandag 6 januari gaat de rode loper uit op Sbo De Bouwsteen. De school voor speciaal basisonderwijs start met een klein feestje om de opening van het nieuwe gebouw te vieren. Het team van De Bouwsteen is blij met deze start van het nieuwe kalenderjaar.

Wethouder Harriet Westerdijk en Esmée Smit, voorzitter College van Bestuur van Blick op onderwijs, knipten vanochtend feestelijk het lint door om het nieuwe schoolgebouw te openen. Het oude gebouw dateert uit de jaren ‘60 en voldeed niet meer aan de eisen van tegenwoordig met gaten in kozijnen en muizen in verborgen hoekjes tot gevolg. ‘Onze kinderen en leerkrachten verdienen een fijn, mooi en licht gebouw’ vertelt Caroline Spoorenberg, één van de adjunct-directeuren van Sbo De Bouwsteen.

Begin januari 2019 werden de plannen voor een nieuw schoolgebouw na lange tijd bekend. Al snel werd op het schoolplein het eerste gebouw geplaatst voor de Eben Haëzerschool. Vanaf de herfstvakantie is het gebouw van De Bouwsteen in snel tempo ernaast geplaatst. Ondanks dat er gesproken wordt over tijdelijke huisvesting, is het gebouw geheel naar wensen van de school ingericht. Zo is het gebouw licht, gasneutraal, ruime lokalen en mooi afgewerkt. Marianne Lammens, adjunct-directeur van Sbo De Bouwsteen is blij met de verhuizing: ‘als het oude gebouw is gesloopt en we weer een schoolplein hebben, is het helemaal af!’

Sbo De Bouwsteen is een school voor speciaal basisonderwijs en heeft ruim 200 leerlingen. De school kenmerkt zich door praktisch onderwijs, intensieve ondersteuning en persoonlijke afstemming. De school heeft leerlingen vanuit de gehele gemeente Capelle aan den IJssel, Rotterdam en omstreken. Sbo De Bouwsteen is onderdeel van Blick op onderwijs, een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Dagelijks onderwijzen zij bijna 4000 leerlingen.

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt sinds 2018 aan het Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs (SHO). Met het plan wordt hard gewerkt aan de kwaliteit van de Capelse schoolgebouwen. Het doel is om een prettig leer- en werkomgeving te creëren voor leerlingen en werknemers, waarbij gestreefd wordt naar een goede spreiding en beperkte leegstand van schoolgebouwen. Na andere scholen, zoals de Eben Haëzerschool en de Capelse Schoolvereniging, is nu De Bouwsteen aan de beurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 20 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55