De vele zangtalenten zullen de bezoekers weer volop laten genieten.
De vele zangtalenten zullen de bezoekers weer volop laten genieten.

Isala Encore nu ook met meezingconcert

Algemeen 43 keer gelezen

Wegens het succes van voorgaande jaren is Isala Encore terug en ook de zesde editie van dit jaarlijkse korenfestival duurt twee dagen. De vele zangtalenten zullen de bezoekers weer volop laten genieten.

Door de redactie

Capelle - Zaterdagavond 1 februari vindt een meezingconcert plaats, een nieuw onderdeel van het festival. In de middag zingen shantykoren vrolijke zeemansliederen. Zondag 2 februari is de bekende dag waarop de koren strijden om de felbegeerde Isala Encore Award 2020.

Zaterdagmiddag klinken er gezellige zeemansliederen in het Capelse theater. Vijf ervaren koren zullen optreden: De Zingende Zalmvissers (Ammerstol), Recht Zo Die Gaat (Schoonhoven), Cabauws Weteringkoor (Lopik), Vlister Zangers (Haastrecht) en Shantykoor Ahoy (Hardinxveld-Giessendam).

De meeste koren nemen instrumenten mee en spelen live hun vrolijke liederen. Zaterdagavond is er een onderdeel toegevoegd: het meezingconcert.

Hier kan de bezoeker meezingen met bekende hits van onder anderen Bon Jovi en Metallica. De line-up van het meezingconcert bestaat uit vier koren: Xing Rocks (Dordrecht), Language of the Heart (Zoetermeer), Zeevrouwenkoor C-Banket (Zoetermeer) en Pop4Shore! (Katwijk aan Zee), winnaar van de Isala Encore korencompetitie in 2017.

Zondag is de dag waarop koren tijdens de korencompetitie strijden om de Isala Encore Award 2020. De koren laten zien wat ze kunnen in hun eigen muziekgenre, een dag met voor iedere muziekliefhebber wat wils.

Met maar liefst negen deelnemende koren is de concurrentie weer groot. Popkoor Papendrecht (Papendrecht), Popkoor Schoonhoven (Schoonhoven), Popcorn Vocals (Schoonhoven), Sing4Fun (IJsselstein), Ropera aan de Maas, Calandkoor, PuurZangEnzo, Popkoor Prestige en Popkoor 4-YOU (alle vijf uit Rotterdam).

Wie met de Award naar huis gaat, bepalen juryleden Xandra Willis en René M. Broeders. Beiden hebben hun sporen verdiend in de muzikale wereld, de een als zanger/coach, de ander vooral als programmamaker.

Shantykoren: zaterdag 1 februari 13.30, Meezingconcert: zaterdag 1 februari 19.30 uur, Korencompetitie: zondag 2 februari 11.30 uur. Entree € 8,50 per dagdeel (inclusief 2 consumpties). Presentator is Mario Nieuwenhuis. Beide dagen gaat het feest in de zaal na afloop door in de foyer tijdens de afterparty. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 18 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55