Afbeelding
Foto: Pexels.com

D66 Capelle lanceert de Meetlat voor het Nieuwe Rivium

Algemeen 36 keer gelezen

Capelle - Een bericht van D66: ‘Al geruime tijd worden er door Capelle aan den IJssel plannen gemaakt om het kantorengebied Rivium om te bouwen naar een gemengd werk/woongebied het Nieuwe Rivium. In 2018 is al een gebiedspaspoort 1.0 vastgesteld. Er komt nu een tweede versie, waaraan door het college van burgemeester en wethouders is gewerkt. Het Nieuwe Rivium wordt een woongebied waar vele duizenden mensen (5000-7000) een huis zullen vinden. Het wordt het grootste nieuwe woongebied in Capelle in meer dan 20 jaar.

Het nieuwe gebiedspaspoort (versie 2) heeft in de achterliggende 12 maanden vertraging opgelopen. De gemeenteraad zal op zijn vroegst in dit najaar een beslissing gaan nemen over deze nieuwe gebiedsvisie.

Voorafgaand aan die beslissing zullen er meerdere rondes zijn waarin de plannen worden besproken, waarin gewikt wordt en er aanpassingen worden aangebracht. Om ons als fractie goed voor te bereiden op de belangrijkste beslissing in vele jaren, hebben we ervoor gekozen niet te wachten op de plannen van de gemeente en daarna de plannen te bespreken en te beoordelen. We hebben een andere aanpak gekozen.


De D66 fractie heeft vooraf criteria opgesteld aan de hand waarvan wij de plannen gaan beoordelen en gaan bijsturen. Deze criteria hebben wij de Meetlat voor het Nieuwe Rivium genoemd. Om een aantal criteria te noemen: duurzaamheid, bereikbaarheid, woningaspecten, de risico’s, recreatie en wordt het straks en in de toekomst fijn wonen. De Meetlat is beschikbaar via onze website https://capelleaandenijssel.d66.nl/actueel/ of via Facebook https://www.facebook.com/D66CapelleAanDenIJssel/

Uiteraard gaat de D66 fractie met de inwoners van Capelle en andere belangstellenden in gesprek om hun mening te horen en te verwerken. Stuur een mail naar d66rivium@xs4all.nl en wij nemen contact met u op.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 20 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06
• De eikenprocessierups.
Gemeente pakt eikenprocessierups aan met aaltjes Nieuws 23 apr, 15:55