Sean Luthart: kans voor eigen kweek keeper bij Capelle. (Foto: Jan Timmer)
Sean Luthart: kans voor eigen kweek keeper bij Capelle. (Foto: Jan Timmer) Foto: Timmer Jan

Sean Luthart droomt van Capelle 1

Algemeen 61 keer gelezen

Capelle - Zaterdag-Hoofdklasser Capelle heeft de uit de eigen geledingen afkomstige keepers Sean Luthart en Ard de Vries een contract aangeboden. De verbintenissen werden met plezier ondertekend, met name door Sean Luthart die al sinds zijn zesde als doelman op sportpark ‘t Slot actief is.

Door Jan J. Timmer

“Ik droomde er als kind al van om ooit in het eerste elftal van Capelle onder de lat te staan”, zegt Luthart, die het voorbije seizoen als keeper van het tweede team fungeerde. “Met dit contract ben ik een stapje dichter bij mijn ‘doel’ gekomen. Het is aan mij om me de komende periode te laten zien. De concurrentie is zwaar, maar ik geloof in mezelf. Het afgelopen jaar ben ik verder gegroeid en draaide ik met het tweede elftal een heel goed seizoen. Spijtig genoeg gooiden de coronamaatregelen roet in het eten. We hadden bij het staken van de competitie al een periodetitel op zak en maakten alle kans op het kampioenschap. Zelf heb ik me prima ontwikkeld. Ik ben vooral rustiger en evenwichtiger geworden en coachend actiever dan voorheen. Overigens valt er nog genoeg te verbeteren, hoor. Want dat lijkt me ook logisch als je 20 bent.”

In eerste instantie was het de bedoeling dat Sean Luthart het seizoen zou gaan beginnen bij het tweede elftal van vv Capelle. Toen echter in de voorbereiding de eerste keeper geblesseerd uitviel, werd de jonge Capellenaar doorgeschoven naar de eerste selectie. “Het wordt straks afwachten wat er gaat gebeuren”, zegt hij. We gaan het zien. Het is mijn ambitie om uit te groeien tot eerste keeper van vv Capelle, succesvol te zijn met de club en daarna door te groeien naar een nóg hoger niveau. Betaald voetbal? Tja, dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn, maar dat is wel héél ver vooruit kijken, haha. Eerst maar eens mijn droom waarmaken bij mijn eigen club, want zo voelt Capelle. Ik loop hier al en kleine vijftien jaar rond en sta regelmatig achter de bar. Vroeger heb ik ook de kleintjes keeperstraining gegeven. En nu heb ik een contract. Hartstikke mooi, toch!?”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 23 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06