KCC.
KCC.

Steun voor lokale verenigingen en stichtingen tijdens lockdown

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle – De afgelopen weken hebben leden van de Rabobank uit Capelle aan den IJssel kunnen stemmen op hun favoriete vereniging of stichting. Via Rabo ClubSupport zijn er door lokale verenigingen in de regio Rotterdam 36 bestedingsdoelen opgegeven voor ondersteuning. De leden hebben beslist hoe hoog de bijdrage is per vereniging. Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt, komt de ondersteuning voor deze verenigingen dus als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Ook stichtingen hadden het zwaar; inkomsten vielen weg terwijl er meer beroep op hen werd gedaan.

Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 74 procent van de inwoners uit de provincie Zuid-Holland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Dit was tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 21 procent. Ruim 65 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben

Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden, konden clubs de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun vereniging of stichting opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank. Vervolgens brachten Rabobank-leden via de Rabo App hun stemmen uit om daarmee te bepalen welke doelen welke bijdragen krijgen.

Deelnemers uit Capelle aan den IJssel

Nationale vereniging de Zonnebloem ontving in Capelle aan den IJssel de hoogste bijdrage. Het ontvangen bedrag van € 4.533,69 wordt, zodra het weer kan, ingezet om uitjes te organiseren voor (vaak oudere) mensen met een fysieke beperking. Inloophuis De IJssel kan rekenen op een bedrag van € 4.281,77 waarmee een PR campagne zal worden ontwikkeld om het inloophuis meer op de kaart te zetten in de lokale gemeenschap. De IJssel zet zich in voor de emotionele (na)zorg van mensen die leven met kanker. In Capelle aan den IJssel zijn er ook bijdragen voor korfbalvereniging KCC, Golfclub Capelle, C.V.V. Zwervers, stichting Leergeld Hollandse IJssel en stichting MAX Capelle.

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt 

Uit het onderzoek blijkt dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale verenigingen en stichtingen blijven steunen. Zij hebben een belangrijke maatschappelijke rol en we zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigings- en stichtingsleven in Nederland. Onze verenigingen en stichtingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen’’, aldus Leo Peeters Weem, directievoorzitter van Rabobank Rotterdam.

Resultaten Rabo ClubSupport

Landelijk hebben zich dit jaar meer dan 30.000 clubs opgegeven voor de campagne Rabo ClubSupport. Dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. Rabobank Rotterdam deed voor de eerste keer mee en startte met 36 verenigingen en stichtingen. Tot en met 25 oktober hebben 967 leden van Rabobank Rotterdam via de Rabo App hun stem uitgebracht op hun favoriete club of vereniging. Leo Peeters Weem: “Voor de eerste keer prima aantallen, maar voor 2021 zetten we in op een verdubbeling. Zowel voor aantal deelnemende clubs als het aantal stemmende leden”.

Meer informatie vind je op Rabobank.nl/clubsupport

C.V.V. Zwervers.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 13 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58