Afbeelding

Voederverbod ingesteld op aantal plaatsen in Capelle

14 dec, 17:16 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Op een aantal plaatsen in de gemeente Capelle aan den IJssel veroorzaken uitwerpselen en lawaai van grote groepen vogels overlast. Doordat bewoners deze dieren regelmatig voeren, verergert deze overlast. Daarnaast trekt overgebleven voedsel ook plaagdieren zoals ratten aan. Daarom is op een aantal plaatsen een voederverbod ingesteld.

Stadsdieren, zoals eenden, duiven, ganzen en meeuwen moeten hun eigen voedsel kunnen vinden. Zaden, insecten en groenvoer uit de natuur is het juiste, natuurlijke én gezonde voedsel voor deze dieren. Helaas gooien bewoners regelmatig brood of etensresten op straat om de vogels te voeren. Maar dat is niet goed voor de vogels en het zorgt voor overlast, omdat het overgebleven voedsel ratten en muizen aantrekt. 

Voederverbod

Om de overlast aan te pakken is het vanaf 8 december verboden om op een aantal plaatsen in de gemeente dieren te voeren. Als er toch gevoerd wordt, kan een handhaver hiervoor een boete geven.

De eerste weken wordt bij overtreding van het verbod gewaarschuwd, daarna volgt een boete. Het voederverbod geldt op de volgende plekken. Daar staan ook borden waarop staat aangegeven dat voeren verboden is:

- Omgeving Slotpark

- Rozensingel

- Meidoornveld

-Reviusrondeel

-Valeriusrondeel

-Heksendans

- Spoorberm

- Kringdans

- IJsvogelpad 

Melden van overlast

Bewoners die overlast van ratten, duiven of andere plaagdieren hebben kunnen contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel via 14010 (lokaal tarief) of een melding maken via www.capelleaandenijssel.nl onder ‘meldingen openbare ruimte’. Dan kan de gemeente helpen rattenoverlast tegen te gaan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30