Nick de Zeeuw: tevreden trainer van Capelle 2. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Nick de Zeeuw: tevreden trainer van Capelle 2. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

De Zeeuw heeft de smaak te pakken!

Algemeen 217 keer gelezen

Capelle - Het eerste trainersdiploma is binnen voor Nick de Zeeuw. Onlangs behaalde hij zijn UEFA C-diploma. “En ik weet nu al: het zal mijn laatste niet zijn. Ik wil door in dit mooie vak.”

Door Jan Timmer

Nick de Zeeuw mag terugkijken op een mooie spelersloopbaan die hem via de jeugdopeidingen van Sparta, Excelsior en Feyenoord langs amateurclubs als Rijsoord, Neptunus Schiebroek en opnieuw Rijsoord voerde. Drie seizoenen geleden stopte hij als voetballer om het bij vv Capelle als trainer te gaan proberen. Daar staat hij nu samen met Klaus Lingen aan het roer bij het tweede elftal van de Slotclub. “Dat bevalt uitstekend”, stelt De Zeeuw vast. “Onze samenwerking verloopt prettig en - wat ook belangrijk is- het belang van het tweede elftal heeft een opwaardering ondergaan. Bij sommige clubs hangt zo’n team er een beetje bij omdat alle aandacht gericht is op het eerste team. Capelle echter ziet het tweede elftal als een basis van waaruit spelers kunnen doorgroeien naar de hoofdmacht. Ook hoofdtrainer Ralph Kalkman (die deze week zijn contract verlengde, jt) staat zeer open voor hetgeen waarmee Klaus en ik bezig zijn. Dit seizoen heeft dat er al toe geleid dat één speler vanuit het tweede is doorgeschoven: Veron Knol. In de jeugd was Veron middenvelder, maar wij zagen toch meer een centrale verdediger in hem. Dat bleek juist ingeschat, want hij doet het op die positie uitstekend en krijgt nu zijn kansen in Capelle 1. Het is onze bedoeling om meer spelers klaar te stomen voor één. Die talenten zijn er, absoluut. De ene voetballer zal wat langer moeten rijpen, bij een ander gaat het snel.” Nick de Zeeuw is blij dat de RIVM-voorschriften de voorbije weken weer wat meer ruimte laten om te kunnen trainen. “We mogen nu weer met viertallen het veld op en dat zorgt ervoor dat je wat meer kunt doen”, zegt hij. “Voor ons als trainers is en blijft het improviseren, maar goed: dat maakt creatief. we proberen in de oefeningen waar het kan wedstrijdelementen in te bouwen. Uiteraard verlangen we zeer naar het moment waarop we weer partijelementen kunnen inbouwen. Dat blijft het mooiste.”

Nick de Zeeuw is van plan om na het binnenhalen van zijn UEFA C-diploma door te gaan studeren. “Ik wil graag verder in dit vak”, zegt hij. “Op termijn lijkt het me mooi om binnen een betaald voetbalorganisatie met jeugd te gaan werken. Maar eerst is er nog genoeg werk aan de winkel bij Capelle. Ik vind het mooi dat de club mij destijds de kans heeft gegeven om me te ontwikkelen. Binnenkort gaan we praten over de toekomst. Ik sta daar positief in. Als dat wederzijds is ga ik met alle plezier door.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 23 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06