Burgemeester Peter Oskam, Roel Broer en echtgenoot Ester spelt bij Ben Prijt het ereteken op. Op de achtergrond kijkt Kees van Vliet toe.
Burgemeester Peter Oskam, Roel Broer en echtgenoot Ester spelt bij Ben Prijt het ereteken op. Op de achtergrond kijkt Kees van Vliet toe. Foto: Jan Kok

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Capelle met bronzen erespeld

14 dec, 12:27 Algemeen 0 keer gelezen

Capelle - Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Capelle aan den IJssel ontving Ben Prijt op donderdag 10 december een bronzen erespeld uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud, bij de Oorlogsgravenstichting. Burgemeester Oskam was hierbij aanwezig.

De heer Prijt heeft na 6 jaar afscheid genomen als consul. In deze rol was hij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Capelle aan den IJssel en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Capelle aan den IJssel liggen 6 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. De heer Prijt is als consul opgevolgd door Kees van Vliet.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 350 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting 

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30