Werkbezoek minister Tamara van Ark aan IJsselland Ziekenhuis

  •   keer gelezen

Capelle - Donderdag 19 december jl. bracht Tamara van Ark, minister voor Medische Zorg en Sport van het Ministerie van VWS, een kort werkbezoek aan het IJsselland Ziekenhuis. Tijdens haar bezoek heeft ze meegelopen op de COVID verpleegafdeling en buiten bij de hoofdingang gesproken met vrijwilligers van het Rode Kruis.


Minister van Ark verbleef circa een uur op de COVID afdeling en sprak hier uitgebreid met de verpleegkundigen en met patiënten. Een 45 jaar getrouwd echtpaar dat samen op de corona afdeling is opgenomen maakte op haar veel indruk evenals de emotionele druk die op de verpleegkundigen staat.
Na het verlaten van de sluis (t.b.v. het verkleden in persoonlijke beschermingsmiddelen) sprak Tamara van Ark haar grote waardering en bewondering uit voor alles wat we samen in het ziekenhuis voor elkaar krijgen. Ze bedankte de verpleegkundigen voor hun werk en voor alle openhartige gesprekken op de afdeling.

Minister van Ark werd ontvangen door Albert van Wijk namens de raad van bestuur, Edgar ten Holder als voorzitter van de Medische Staf, en Ingrid Keusters, manager Klinische Zorg.
Tijdens het bezoek gaf Keusters een toelichting op hoe het IJsselland werkt aan op- en afschalen om flexibel te kunnen reageren op wat nodig is. De geleerde lessen uit de eerste coronagolf worden in de tweede golf gebruikt. Artsen en verpleegkundigen krijgen het wederom zwaar voor hun kiezen, maar naast hen ook alle ondersteunende diensten. Iedereen in het team is nodig.

Dat bleek ook uit de gesprekken die de minister met de vrijwilligers van het Rode Kruis voerde en met Joke van Lonkhuijzen, directeur nationale hulp en verenigingsmanagement Rode Kruis en Wouter Bijlsma, coördinator noodhulp Rode Kruis.
Het Rode Kruis ondersteunt het ziekenhuis in de screening bij de hoofdingang en in het vervoer naar huis van patiënten die vanaf de Spoedeisende Hulp nog niet alleen naar huis kunnen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten