WInst op Fast D1 Foto: Pim Waslander

Laudame Financials wint tijdens debuut in Eredivisie

Algemeen 54 keer gelezen

Capelle - Eindelijk was het dan zover, afgelopen zaterdag stond voor Laudame Financials VCN Dames 1 het debuut in de Eredivisie op het programma!

Na uitstel van die langverwachte eerste wedstrijd door de COVID-maatregelen, zou het dan zaterdag eindelijk gaan gebeuren. Zeker na het aflassen van de wedstrijd tegen Eurosped (die verplaatst is naar 17 februari) waarbij code geel sneeuw, uhm roet, in het eten gooide waren de dames uit Capelle meer dan gedreven om hun tegenstanders uit Gennep helemaal van het veld te spelen. Op zaterdag 23 januari gingen de wekkers van de speelsters en staf bijtijds af. Rond 10 uur verzamelden alle meiden en staf zich en werd er eerst getest op COVID. Gelukkig was iedereen negatief getest dus dat was alvast positief! Vervolgens werd er een uurtje voor de wedstrijd nog even getraind om wat extra balcontacten te maken. Na de lunch en wedstrijdbespreking waren de speelsters helemaal klaar voor de wedstrijd! Een debuut zonder publiek, dat was een groot gemis, maar gelukkig wel met camera’s en een livestream. Dat was even anders, maar de dames en staf van Laudame Financials VCN Dames 1 betraden vol enthousiasme het veld en hadden vooral zin om weer een leuke wedstrijd te spelen. De eerste set startte VCN goed met een mooie serviceserie van Lisa Vossen. Het ging redelijk gelijk op maar de dames van VCN hadden nog wat last van debuutspanning en er werden nog iets te veel foutjes gemaakt. De eerste set ging naar FAST met een uitslag van 15-25. In de tweede set laat VCN stabiel spel zien. Het team ging beter draaien, er werd goed gevarieerd. Zowel aanvallend als verdedigend speelde VCN sterk en de foutenlast ging omlaag. Ze trokken de set naar zich toe en wonnen met 25-21. In de derde set waren VCN en FAST beide op dreef. Aan het begin ging het gelijk op, maar FAST kwam toch op een 12-16 voorsprong en leek de set naar zich toe te trekken. Uiteindelijk trok VCN toch aan het langste eind en wonnen met een nipte 27-25 de derde set. Dat maakte de stand 2-1, dit betekende dat VCN nog maar één set verwijderd was van hun eerste winst. Ook de vierde set was erg spannend. Het ging lang gelijk op, maar in de big points was VCN erg sterk. De ploeg maakte van een 20-20 gelijke stand een 25-21 gewonnen set en daarmee de eerste overwinning in de Eredivisie. Al met al een Eredivisiedebuut waar de dames en staf nog lang van na kunnen genieten! Wij willen iedereen die rondom de wedstrijd heeft meegeholpen enorm bedanken. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest! De dames gaan zich nu weer klaarmaken voor de volgende wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Set-Up ‘65 DS 1 uit in Ootmarsum.