Afbeelding
Aangeboden door inzicht.nl en OMD

Voordelen van coaching voor de organisatie

Algemeen 41 keer gelezen

In een tijd waarin de technologie snel evolueert en organisaties het tempo moeten bijhouden, kan de werkdruk gemakkelijk toenemen en kunnen werknemers het werk gestrest verlaten als gevolg van de eisen die aan hen worden gesteld. Organisaties staan onder toenemende druk om de winstgevendheid van het bedrijf in evenwicht te brengen, goed presterend personeel te beheren en tegelijkertijd het personeel te ontwikkelen, de betrokkenheid te vergroten en de balans tussen werk en privé te ondersteunen. Ervoor zorgen dat de productiviteit in een hoog tempo en op een hoog niveau wordt gehandhaafd, kan soms een hele opgave lijken. 

Een krachtig personeelsbestand

Om succesvolle resultaten van coaching te hebben, moet er wederzijds vertrouwen en respect zijn van beide partijen. Coaching moedigt het beoefenen van zelf coaching aan, zodat de coach in staat wordt gesteld en in staat is om uitdagingen voor zichzelf aan te pakken tijdens de coaching en daarna. Het hebben van een vertrouwelijke en reflectieve ruimte met een gekwalificeerde en ervaren coach stelt individuen in staat om benaderingen en ervaringen in vraag te stellen, tot conclusies te komen en hun eigen doelstellingen te bepalen, wat we een ‘strategisch denkende partner’ noemen. Zo worden managers aangemoedigd om oplossingsgericht te worden en strategisch denken te bevorderen en een coachende benadering toe te passen met hun teams.

Gedrags- en culturele verandering bevorderen

Aangezien coaching zich richt op professionele uitdagingen en zakelijke vaardigheden, merken we vaak dat coaching die aan managers en leiders wordt gegeven, gedrags- en culturele verandering in organisaties kan stimuleren door een cultuur van creativiteit en probleemoplossing te creëren en de prestaties van de organisatie te verbeteren en een rendement op investering te bieden. Als je op zoek bent naar een strategisch ontwerpbureau, wil je ik graag door verwijzen naar OMD Branding!

Talent en productiviteitsbronnen ontsluiten

We merken vaak dat coaching wordt gebruikt als er een verschil is tussen datgene waarvoor managers oorspronkelijk zijn opgeleid en de eisen die aan hen worden gesteld als gevolg van een snelle en veranderende werkomgeving. Veel managers worden gepromoveerd vanwege hun technische expertise, waarbij wordt aangenomen dat deze personen beschikken op grond van hun technische vaardigheden, het vermogen om te leiden, of dit wordt volledig over het hoofd gezien. Dus wanneer ze overstappen naar de managementruimte, hebben ze moeite om verschillende mensen en persoonlijkheden te managen. Ben jij op zoek naar persoonlijke groei, opleidingen en trainingen? Dan kan Inzicht je hierin verder helpen! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 14 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58