Voetenspa.
Voetenspa. Foto: JINO'S Nails & Thai Massage

Capelse nagel- en Thaise massagesalon JINO’S viert eenjarig bestaan

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - ‘Begin jij een salon tijdens corona?’, hoorde Jino Jooma (36) uit Capelle aan den IJssel vaak toen hij zijn salon JINO’S Nails & Thai Massage opende op woensdag 1 juli 2020. Maar Jino, geboren en getogen in Thailand, wist wat hij wilde. “Iedereen wil zichzelf gezond en mooi voelen. Tijdens de coronacrisis is dat zelfs belangrijker dan ooit. Het is fijn om met regelmaat een rustpunt te hebben voor onszelf en voor onze zintuigen”, verklaart Jino zijn keuze om gewoon te starten. Nu viert hij zijn eerste jaar als zelfstandig manicure, pedicure en masseur. Het was een bewogen jaar. 

Boekingen 

Natuurlijk vond Jino het spannend. Hij is de eerste nagel- en Thaise massagesalon in Capelle. ‘Gaan er wel klanten komen?’, vroeg hij zich soms af. De angst bleek onnodig. Boekingen voor behandelingen kwamen gelijk op gang. JINO’S zit in de salon van Eugenie Tjin, al 21 jaar een begrip als medische pedicure. “Ik bof dat Jino op mijn pad kwam. Klanten vroegen heel vaak om Thaise massages. Ik zocht al jaren een Thaise masseur om mee samen te werken. Die was er nooit in onze regio. JINO’S is echt een schot in de roos. Veel van mijn klanten zijn inmiddels vaste klant bij Jino voor hun nagels of lekkere massages. Ze zijn allemaal zeer tevreden. En met Jino is het altijd vrolijk in de salon”, vertelt Eugenie. 

Kalmte

Jino woont bijna 4 jaar in Nederland. Tegelijk met de start van zijn salon had hij vorig jaar juli 5 inburgeringsexamens. En kreeg zijn partner diezelfde maand te horen dat hij uitgezaaide kanker had. Jino blikt terug: “Dat was veel stress. Ik moest ineens mijn aandacht verdelen: partner steunen, vele ziekenhuisbezoeken, salon beginnen, klanten binden, examens leren en maken, huishouden doen… Door mijn Thaise cultuur en opvoeding weet ik hoe nodig harmonie in het leven is. Op het moment dat alles op zijn kop staat en lange tijd op zijn kop blijft staan, bleef ik kalm.” Maar na regen komt zonneschijn. Gelukkig haalde Jino alle examens in 1 keer. En sinds november is zijn partner kankervrij. Toen dat klaar was, kon Jino nog meer dan voorheen zich richten op zijn salon en zijn klanten. Helaas ontkwam ook Jino niet aan de 11 weken lockdown vanaf december. Hij greep de lockdown aan om de kwaliteit van onder meer zijn nail art en massagetechnieken verder te verbeteren. Daardoor heeft hij na de lockdown zelfs 30 procent meer klanten. Jino: “Mijn klanten hebben mij dit eerste jaar enorm gesteund. Ik ben blij met hun vertrouwen. Daarom geniet ik van het verzorgen en mooi maken van hun vinger- en teennagels. Door een Thaise massage merken klanten dat hun gezondheid en schoonheid sterker aanvoelt. Sommige klanten hadden jarenlange pijnklachten of vermoeidheid. Die zijn door de massages verdwenen. Daar doe ik het voor”, legt Jino uit. 

Klanten

Johan is een klant van het eerste uur: “Jino is zeer vriendelijk, zorgzaam en verstaat zijn vak uitstekend. Heel wat massages in mijn leven gehad, maar dit is elke keer echt top. Zo top dat ik de eerste keer direct een afspraak voor mijn vrouw heb gemaakt. Zij gaat nu ook een paar keer maand.” Naast Thaise massages is Jino thuis in manicure, gellak, nailart, cosmetische pedicure en handen- en voetenspa’s. Roxanne laat haar manicure door Jino doen. “Mijn nagels zijn nadien altijd heel schoon en erg mooi. Ik kijk altijd uit naar mijn volgende afspraak bij hem”, zo laat ze weten. Bianka komt naar JINO’S voor cosmetische pedicures: “Het is een mooie salon, lekker geurtje, rustgevende Thaise muziek. Het is echt een moment voor mijzelf. Jino besteedt veel zorg en aandacht aan z’n klanten. Dat maakt écht het verschil. Ik heb al 2 vrienden een cadeaubon van JINO’S gegeven. Deze ervaring gun ik iedereen.” 

JINO’S Nails & Thai Massage zit aan de Bermweg 286-A in wijk Schenkel. De salon is open van maandagen tot en met zaterdagen. Meer informatie staat op www.facebook.com/jinos.nt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 15 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 19 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58