Afbeelding
Foto: 123RF.com

Delen Capelle aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege bandenprikker(s)

112 1.524 keer gelezen

CAPELLE • Vier Capelse wijken zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege de ‘bandenprikker(s)’. De politie mag daarom op 24 en 25 november ’s avonds en ’s nachts preventief fouilleren.

Burgemeester Oskam heeft donderdag delen van de wijken ’s-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag daardoor op 24 en 25 november tussen 19:00 en 07:00 uur preventief fouilleren. Aanleiding is het grote aantal lek gestoken autobanden in dit gebied. Het aantal aangiften van deze vernielingen in Capelle is inmiddels opgelopen tot 98. 

Burgemeester Oskam: “Helaas heeft de politie de dader of daders van de vernielingen nog niet te pakken. Uiteraard blijft het korps onvermoeibaar op zoek. Daarom doet de politie ook een oproep om eventuele beelden van bewakingscamera’s te delen met de politie. Waardevolle informatie die kan leiden tot aanhouding van de dader(s). Mochten bewoners verdachte situaties waarnemen, grijp dan nooit zelf in, maar bel direct met de politie via 112. De dader(s) loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties.”

Oskam hoopt dat de dader(s) van het lek steken van banden, dat vorig week begon in de Krimpenerwaard, snel wordt opgepakt. “Deze overlast door het vernielen van eigendommen van Capellenaren en anderen is natuurlijk ontzettend vervelend en kost ook nog eens heel veel geld. De politie heeft een onderzoeksteam opgetuigd en is keihard aan het werk. Vanavond en morgen tussen 19:00 en 07:00 uur mag de politie in de drie wijken mensen op straat preventief fouilleren. In de hoop daarmee de dader of daders te pakken te krijgen. Een zwaar middel, maar nu noodzakelijk. ” 

Op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel is de volledige aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied terug te lezen. Hierin staat ook precies welke delen van wijken zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE 1 feb, 11:00
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Slingerland-Hartmans 60 jaar getrouwd Algemeen 31 jan, 09:00