Afbeelding
Foto: 123RF.com

Delen Capelle aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege bandenprikker(s)

112 1.309 keer gelezen

CAPELLE • Vier Capelse wijken zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege de ‘bandenprikker(s)’. De politie mag daarom op 24 en 25 november ’s avonds en ’s nachts preventief fouilleren.

Burgemeester Oskam heeft donderdag delen van de wijken ’s-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering tot veiligheidsrisicogebied verklaard. De politie mag daardoor op 24 en 25 november tussen 19:00 en 07:00 uur preventief fouilleren. Aanleiding is het grote aantal lek gestoken autobanden in dit gebied. Het aantal aangiften van deze vernielingen in Capelle is inmiddels opgelopen tot 98. 

Burgemeester Oskam: “Helaas heeft de politie de dader of daders van de vernielingen nog niet te pakken. Uiteraard blijft het korps onvermoeibaar op zoek. Daarom doet de politie ook een oproep om eventuele beelden van bewakingscamera’s te delen met de politie. Waardevolle informatie die kan leiden tot aanhouding van de dader(s). Mochten bewoners verdachte situaties waarnemen, grijp dan nooit zelf in, maar bel direct met de politie via 112. De dader(s) loopt mogelijk rond met een mes en dat kan weer zorgen voor levensgevaarlijke situaties.”

Oskam hoopt dat de dader(s) van het lek steken van banden, dat vorig week begon in de Krimpenerwaard, snel wordt opgepakt. “Deze overlast door het vernielen van eigendommen van Capellenaren en anderen is natuurlijk ontzettend vervelend en kost ook nog eens heel veel geld. De politie heeft een onderzoeksteam opgetuigd en is keihard aan het werk. Vanavond en morgen tussen 19:00 en 07:00 uur mag de politie in de drie wijken mensen op straat preventief fouilleren. In de hoop daarmee de dader of daders te pakken te krijgen. Een zwaar middel, maar nu noodzakelijk. ” 

Op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel is de volledige aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied terug te lezen. Hierin staat ook precies welke delen van wijken zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Veiligheidsmarkt bij station Schollevaar Algemeen 2 dec, 11:30
Afbeelding
We12Sing en Lionsclub organiseren “Carols for Charity” Algemeen 2 dec, 09:00
Afbeelding
IJsselstreekradio na twee jaar nog steeds groeiende Algemeen 1 dec, 18:36
Afbeelding
Bijna 20.000 euro voor Capelse clubs bij Grote Clubactie Algemeen 1 dec, 17:00
Afbeelding
Capellenaar (19) die mogelijk betrokken was bij geweldsincidenten langer vast 112 1 dec, 14:27
Afbeelding
Felyx stopt met deelscooters in Capelle Algemeen 1 dec, 13:45
Afbeelding
George Westerbeek ontvangt Capels Compliment Algemeen 1 dec, 13:15
Afbeelding
Capelse (73) overlijdt na ongeval in Rotterdam Algemeen 1 dec, 11:44