Afbeelding

OBS West begint flessenactie voor Het vergeten Kind

Algemeen 51 keer gelezen

Capelle - OBS West bestaat dit schooljaar 150 jaar. Gedurende het jaar organiseert de school allerlei leuke activiteiten, maar de leerlingen en leerkrachten zijn zich ervan bewust dat er ook veel kinderen zijn waarvoor het geen feestelijk jaar is. Daarom heeft OBS West ervoor gekozen om lege flessen in te zamelen voor een goed doel, namelijk stichting Het vergeten Kind. Gedurende de maand december kunnen alle statiegeldbonnen bij supermarkt Plus in de Puccinipassage in Capelle aan den IJssel ingeleverd worden voor dit goede doel. Maandag 3 december leveren alle leerlingen van OBS West een statiegeldfles in bij deze Plus. We geven zo een ludiek startsein en hopen op een mooie opbrengst. Aan het eind van de maand doneert de Plus het geld van de statiegeldbonnen aan stichting Het vergeten Kind. Zo dragen de leerlingen van OBS West hun steentje bij en zorgen ze voor hun medeleerlingen die het minder goed getroffen hebben. Wilt u ook een bijdrage leveren? Lever dan uw statiegeldflessen in bij de Plus en doneer uw bonnetje in de daarvoor bestemde bak.

Informatie over stichting Het vergeten Kind:

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich écht kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij.

In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.

In Nederland wonen ruim 100.000 kinderen die opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Denk aan verslavingen, verstandelijke beperkingen, psychische problemen en/of leven onder de armoedegrens. Bij 55.000 kinderen gaat het zodanig mis, dat thuiswonen niet meer mogelijk is. Als kinderen verwaarloosd en/of mishandeld worden, tekent dit hun verdere leven.

De gevolgen zijn heftig en variëren van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, ernstige gedragsproblemen en verslaving tot persoonlijkheidsstoornissen en crimineel gedrag. Het Vergeten Kind strijdt daarom voor een Nederland waarin elk kind zich´echt kind voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. We organiseren activiteiten en projecten die een directe positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. In 2016 hebben we 17.276 kinderen bereikt met ons directe hulp-programma. Maar we ondernemen ook initiatieven om hun situatie duurzaam en structureel te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 22 uur geleden
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport gisteren
Afbeelding
Column - Overal subsidies aanvragen Nieuws 24 apr, 16:10
• Lara, Elin, Eva, Yanou en Anouk met het schild van de winnaars
Gidsen van Scouting Hendrik van Halewijn winnen regionale wedstrijd Nieuws 24 apr, 14:04
Afbeelding
Capelse Liza doet voor het goede doel mee aan zware Muskathlon in Colombia Nieuws 24 apr, 11:50
Afbeelding
Boa's mogen boetes uitdelen voor lichte verkeersovertredingen Nieuws 24 apr, 09:46
• De Van Brienenoordbrug.
Brandbrief Van Brienenoordbrug: 'Instortingsgevaar dreigt als niet snel ingegrepen wordt' Nieuws 24 apr, 09:06