Aparna Schulze-Dash van badmintonclub Schollevaar. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Aparna Schulze-Dash van badmintonclub Schollevaar. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: JWIJNTJES 0654257277

Aparna is een zekerheidje bij BC Schollevaar

Algemeen 47 keer gelezen

Capelle - Aparna Schulze-Dash is één van de parels van de jeugdopleiding van badmintonclub Schollevaar. De pas 16-jarige speelster maakt al sinds haar 13e(!) deel uit van het eerste team van de Capelse vereniging en geldt als één van de sterkhouders van de ploeg die in de tweede divisie uitkomt.

Door Jan J. Timmer

“Het gaat lekker met ons team”, zegt ze. “Afgelopen jaar promoveerden we naar de tweede divisie, een niveau waarop we twee seizoenen geleden ook uitkwamen. Destijds slaagden we er niet in om ons te handhaven Dit keer echter gaat het zeker wél lukken. We staan momenteel derde, op veilige afstand van de degradatieplaatsen. Veel meer dan onze huidige positie zit er deze competitie niet in. BC Almere wordt kampioen, die club steekt er flink bovenuit. We hebben dat team nu één keer ontmoet en verloren nipt met 5-3. Dat was een knappe prestatie temeer omdat we die dag met twee invallers speelden.”
Aparna Schulze-Dash werd op haar achtste lid van BC Schollevaar. “Ik heb de liefde voor het badminton overgenomen van mijn vader. Hij beoefende deze sport vroeger in zijn vaderland India en heeft mij de beginselen aangeleerd. De rest gebeurde op de club. Ik heb eigenlijk alleen maar goede trainers gehad. Te beginnen met André Meijer, die nu onze hoofdtrainer is, en Jan de Wit, de conditietrainer. Momenteel wordt de jeugdafdeling getraind door Wim Offermeijer en Herbert Hiert. Er worden steeds nieuwe talenten opgeleid en afgeleverd, echt knap.”
Zelf ontwikkelde ze zich in de loop er jaren tot een uitstekende badmintonster die vooral in tactisch opzicht bovengemiddeld sterk is. “Ik kijk tijdens een partij altijd goed naar wat mijn tegenstanders doen. Spelen ze snel, dan vertraag ik. En willen ze het langzaam, dan zet ik druk. Kortom: ik probeer een speltype toe te passen waar men zich aan de overkant van het net niet prettig bij voelt, haha! Dat werkt heel aardig over het algemeen.”

Het eerste team van BC Schollevaar bestaat louter uit eigen-kweek badmintonners. Aparna Schulkze-Dash, Goergie Meijer, Jamie Heuer, Yannick van Velzen en Sunny Hsieh hebben allemaal de jeugdopleiding van de club doorlopen. dat geldt ook voor Herman Plaisier, maar hij heeft dit seizoen nog geen shuttle klunnen slaan vanwege een ernstige schouderblessure.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 10 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 14 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58