Afbeelding

Meidenclub zoekt vrouwelijke vrijwilligers

Algemeen 50 keer gelezen

Capelle - In de wekelijkse meidenclub van Welzijn Capelle ondernemen meiden tussen de 10 en 15 jaar allerlei leuke en creatieve activiteiten. De meidenclub heeft extra organisatorisch talent nodig om de meidenclub te helpen draaien. Gezocht: vrouwen met hart voor meiden!

De meidenclub is elke woensdagmiddag van 16.00 - 18.00 uur in cultuurpodium CAPSLOC aan de Pelikaanweg. Momenteel organiseert één vrijwilliger de wekelijkse activiteiten; de bedoeling is dat dat er twee worden. De meidenclub zoekt meerdere vrijwilligers, die per toerbeurt de meidenclub draaien. De activiteiten zijn deels op aanvraag van de meiden. Zo deden ze onlangs een kookworkshop en willen nog graag een graffitiworkshop doen. Afhankelijk van de eigen talenten en vaardigheden kunnen de vrijwilligers ook zelf een workshop geven.

Vertrouwensband
Door de vertrouwensband die de vrijwilligers opbouwen met de meiden, helpen zij hen om zich op allerlei vlakken te ontwikkelen. De vrijwilligers meidenclub hebben ook een signalerende en vertrouwelijke functie. De activiteiten worden georganiseerd rond thema’s uit een methodiek jongerenwerk. Zelfbeeld, talenten & maatschappij, lichamelijk & seksualiteit, en sociale omgeving komen allemaal aan de orde.

Wat krijgt de vrijwilliger
De vrijwilligers meidenwerk geven, maar krijgen ook veel terug. Zoals de vrijwilligster die de meidenclub nu runt het zegt: ‘Ik vind het leuk om de jonge meiden goede raad te geven en hen te empoweren. Zo krijgen we een wereld met sterke, zelfstandige vrouwen!’ De nieuwe vrijwilligers werken samen in een team in opbouw. Met de professionele kinderbuurtcoach hebben zij regelmatig begeleidingsgesprekken. Bovendien kunnen alle vrijwilligers van Welzijn Capelle meedoen aan de trainingen en workshops van het Kenniscentrum (zie www.capelledoet.nl/kenniscentrum).

Wie de meiden zoeken
Vrouwen die geïnteresseerd zijn in de belevingswereld van jongeren en meiden, die het leuk vinden te organiseren en de meiden te coachen in hun ontwikkeling; die goed kunnen communiceren en problemen oplossen: die zoekt Welzijn Capelle! Aanmelden of vragen? Neem contact op met kinderbuurtcoach Cheryl Toemere, c.toemere@welzijncapelle.nu of 06 - 398 36 321.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Lintjesregen Capelle: tien inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding Met foto's 11 uur geleden
Afbeelding
Bevrijdingsconcert met bijzondere bezetting in Van Cappellenhuis Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Budgetmaatjes zoeken vrijwilligers: help met thuisadministratie Nieuws 15 uur geleden
• Gedicht voorgelezen tijdens Dodenherdenking in 2023.
Basisschoolleerlingen Capelle schrijven gedichten voor 4 en 5 mei Nieuws 25 apr, 17:04
• Lange tijd werkt gewerkt aan de entree van het metrostation.
Metrostation Capelle Centrum open aan kant Stadsplein-Koperwiek Nieuws 25 apr, 14:51
Afbeelding
Klauteren, knutselen en kleuren: Sport en Fundorp in meivakantie Nieuws 25 apr, 14:32
Afbeelding
Musical 'Groener Gras' te zien in IJsselzicht Nieuws 25 apr, 11:10
• Sparta opende de 20-overs competitie met thuisduels.
Sparta Cricket beleeft 'prima start' en richt vizier op play-offs Sport 25 apr, 08:58