Afbeelding

Laudame Financials/VCN Dames 1 speelt zwaarbevochten wedstrijd in Doetinchem

Algemeen 46 keer gelezen

Capelle - We mochten op deze prachtige nazomerse dag aantreden tegen Orion dames 1 in Doetinchem. De heenreis liep voorspoedig, waardoor meesten van ons keurig op tijd in de sporthal aankwamen. Onze auttie Juliëtte moest alleen nog even een tussenstop maken om een banaan te scoren, want zonder banaan geen wedstrijd!Net als alle andere tegenstanders deze competitie, is ook Orion een voor ons onbekend team. Wat we wel van te voren wisten is dat zij vrijwel hetzelfde type spel spelen als wij, dus dat beloofde een mooie wedstrijd te worden! We moesten Marjolein vanwege vakantie helaas nog steeds missen, dus we traden dit keer met 11 speelsters aan.

Nadat we de vogels die rondvlogen door de hal aandachtig hadden beschouwd en de discolampen tijdens de warming-up uiteindelijk goed waren ingesteld, konden we beginnen aan de wedstrijd! De eerste set begonnen we met Tess op de spelverdeling, Juliëtte en Maureen op de passer-loop, Marloes op de diagonaal, Anne en Kirsten op het midden en Bjorna als libero. De eerste set speelden we niet ons beste spel, maar door hard werken en een sterk blok haalden we deze set binnen: 21-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde 7 speelsters. Orion voerde de servicedruk flink op, waardoor we moeite hadden om de pass goed bij de spelverdelers te brengen. Ook wat gewissel hier en daar mocht niet baten. We liepen de gehele set achter de feiten aan. Aan het einde van de set maakten we nog een knappe inhaalslag, maar deze kwam te laat: 25-22.

De derde set was bijna een kopie van de tweede: de servicedruk aan de kant van Orion was nog steeds hoog en bij ons viel die weg. Dagmar stond inmiddels in het veld voor Tess, waar Orion ook gretig gebruik van wist te maken door vaak over ons blok heen te slaan. Ook deze set kwamen we er niet aan te pas en was Orion sterker: 25-19.

De vierde set zouden we er alles aan doen om een verlenging uit het vuur te slepen. Het spel was nog steeds niet top, maar de pass kwam steeds beter en we maakten minder eigen fouten. Deze set ging erg gelijk op. Aan het einde van de set maakten wij, zoals we vaker doen, het verschil door harde aanvallen af te wisselen met slim spel. We wisten er een 5de set uit te slepen: 20-25.

We waren met z’n allen vastberaden om als winnaars van het veld te stappen. We stonden bijna de gehele set 2 punten achter: 8-6 bij de wissel. Boven de 10 maakten Orion cruciale foutjes en wisten wij ons hoofd koel te houden. Tessa maakten het met een mooie aanval via de handen van de Doetinchemse blokkering af: 14-16!

Het was een echte knokwedstrijd van beide kanten. De vele lange really’s waren hier tekenend voor. Door onze getoond vechtlust zijn we nog steeds ongeslagen in ons debuutjaar in de topdivisie!

Volgend weekend spelen we een bekerronde in de Marimbahal in Rijswijk. Om 12:15 zullen wij tegen de thuisspelende ploeg Inter Rijswijk DS1 aantreden en om 14:15 tegen het eerste damesteam uit Budel. Tot dan!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Kalishoek-Kleijn 65 jaar getrouwd Nieuws 22 sep., 18:15
Afbeelding
Open repetitie koor Twentysomething op 29 september Nieuws 22 sep., 16:30
Afbeelding
Benne Kerver nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Capelle Nieuws 22 sep., 13:43
Afbeelding
Muzikale 'Ode aan de dieren' in Van Cappellenhuis Nieuws 22 sep., 12:00
Afbeelding
Asfalt deel A. van Rijckevorselweg vervangen tussen 2 en 7 oktober Nieuws 22 sep., 09:30
Afbeelding
Feestweek vanwege 50-jarig bestaan De Roo Fotoreportage 22 sep., 09:15
Afbeelding
Inloopspreekuur Budgetmaatjes Capelle in bibliotheek Nieuws 21 sep., 16:45
Afbeelding
Tien Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Nieuws 21 sep., 14:00