Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Voetbaloverzicht: zo presteerden de lokale clubs afgelopen weekend

Sport 373 keer gelezen

REGIO • Het ging de lokale voetbalclubs afgelopen weekend niet allemaal voor de wind. Toch was er ook positief nieuws, met name vanuit Kralingseveer.

Bij CKC werd namelijk om twee redenen feest gevierd. Alain Obert keerde na een blessure sterk terug in het eerste elftal, en het team won ruim. Obert scoorde meteen een hattrick in het uitduel met FC IJsselmonde. Ook Mark de Borst, Wessel Kool en Jesse Loozen sloegen toe. Zo werd de eindstand uiteindelijk 1-6 voor de ploeg uit Kralingseveer.

Blunders nekken vv Capelle
Voor vv Capelle werd het een frustrerend weekend. Voor de tweede keer dit seizoen verloor Capelle van Heerjansdam. In een uiterst merkwaardige wedstrijd, waarbij Heerjansdam niet één keer op het doel schoot, werden er toch twee doelpunten gemaakt door blunders van de achterhoede van Capelle: 0-2.

Falen in afwerking
De thuisclub kreeg in de eerste helft voldoende kansen om ruim afstand te nemen van het laag geklasseerde Heerjansdam, maar faalde in de afwerking. In blessuretijd was het raak aan de overzijde van het veld. Milan van den Berg maakte dankbaar gebruik van geknoei in de Capelse achterhoede: 0-1.

Bal springt van voet
In de tweede helft volgde eenzelfde spelbeeld. In de 48e minuut mocht Kyle Ebecilio een vrije trap nemen, maar de bal ging net naast. In de 51e minuut kopte Marciano Pape een corner over het doel. In dezelfde minuut vond de tweede blunder van Capelle plaats. Christiaan Dabaghian speelde de bal terug op Ard de Vries. De anders zo betrouwbare keeper liet de bal van zijn voet springen. De toestormende Milan van den Berg wist er wel raad mee: 0-2.

Kostbare punten verspeeld
CVV Zwervers liet thuis tegen Rijsoord na om drie punten te sprokkelen in de race voor lijsbehoud in 2F. De Capellenaren speelden zwak en kwamen dan ook terecht op een 0-2 achterstand. Na rust tekende Fouad Messaui de 1-2 aan, waarna Niels Ambtman alsnog een punt redde voor de Couwenhoekers.

Nog een kraker
In blessuretijd kreeg Zwervers de gelegenheid om het duel te beslissen, maar de bal wilde er niet in. Zaterdag wacht Zwervers een nieuwe kraker: uit bij het eveneens in problemen verkerende Spirit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws gisteren
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49
• Archiefbeeld open dag Ontmoetingstuin.
Twee open dagen bij Ontmoetingstuin Hitland Nieuws 25 mei, 08:27