Afbeelding
Foto: PR

Keurmerk ‘Veilig en Schoon’ voor Aquapelle

Nieuws 430 keer gelezen

CAPELLE • Zwembad Aquapelle heeft onlangs het keurmerk ‘Veilig en Schoon’ ontvangen. Aquapelle hoort daarmee tot één van de bijna 300 Nederlandse zwembaden die voldoen aan alle gestelde eisen, welke worden opgesteld door Stichting Zwembadkeur. 

Het keurmerk omvat gebieden waar zowel het management als het team vanuit zijn of haar eigen expertise aan gewerkt heeft. Dit is onder meer legionellapreventie, wet milieubeheer, besluit attractie- en speeltoestellen, het toezichts- en schoonmaakplan en een protocol voor het afhandelen van klachten. Gebieden waarbij altijd de uiteindelijke gebruiker, van banenzwemmers tot zwemleskinderen, van verenigingen, doelgroepen, en warmwater zwemmers profijt van heeft. Niet altijd zichtbaar, omdat veel inspanningen achter de schermen gebeuren, maar altijd voor alle zwemmers die jaarlijks de toegangspoortjes van Aquapelle passeren.

Directeur Lian Witteveen: “2022 was pas ons eerste volledige jaar in het zwembad. Daarvoor waren we afwisselend dicht en open, omdat we destijds te maken hadden met de maatregelen rondom corona. Dat we nu het keurmerk hebben behaald is, in dat licht gezien, razendsnel. Het keurmerk beschrijft vooral ook hoe er met processen wordt omgegaan. En daar is tijd voor nodig. Voor de toekomst gaat het keurmerk onze bedrijfsvoering ongetwijfeld nog scherper houden. We zijn met deze eerste toekenning heel blij en we nemen het vanaf nu dan ook structureel mee in onze managementrapportage, zodat continu gemonitord kan worden waar we kunnen bijsturen.”

Erik Willems van Stichting Zwembadkeur onderschrijft het belang van het levendig houden van de documenten. “We willen inderdaad dat zwembaden constant bezig blijven met het keurmerk. Niet dat er pas actie wordt genomen vlak voor het moment dat we weer langskomen voor een keuring. Wat dat betreft wordt er hier in Aquapelle heel secuur omgegaan met de visie achter het keurmerk.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie agenten zoeken naar ontsnapt konijn in miniatuurtheater Nieuws 9 mei, 17:05
Afbeelding
Pia Douwes kruipt in toneelstuk 'Master class' in huid van Maria Callas Nieuws 9 mei, 15:14
Afbeelding
Sluwe schuursluipers slaan minder vaak hun slag in Capelle: aantal inbraken daalt Nieuws 9 mei, 13:30
Afbeelding
CDA-avond in Capelle over Europese verkiezingen Nieuws 9 mei, 11:20
Afbeelding
Gemeente biedt Capellenaren hulp bij verduurzamen van woning Nieuws 9 mei, 09:08
• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle.
Spits Fanuel Waandels op schot bij vv Capelle: 'Ik zit goed in m'n vel' Sport 8 mei, 18:10
• Jacolien en Erjan van der Linde.
De Weidetuin in Nieuwerkerk: verse, duurzame en lokale groenten Advertorial 8 mei, 15:55
Afbeelding
Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen Nieuws 8 mei, 14:08