Afbeelding

Gratis met de metro naar het Nationale Vuurwerk

Algemeen 52 keer gelezen

Capelle/Rotterdam - De grootste vuurwerkshow van Nederland is op 31 december te zien bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Vanaf 22.30 uur worden op de Boompjeskade en de Wilheminakade duizenden bezoekers verwelkomd met een gratis oliebol van en kunnen zij genieten van een mix met muzikale hoogtepunten van 2017. Hierna volgt het aftelmoment en om 00:00 uur precies barst het Nationale Vuurwerk los! Het vuurwerk wordt live uitgezonden op alle RTL-zenders. Het Nationale Vuurwerk behaalde vorige jaar overigens een bezoekersrecord: ruim 60.000 bezoekers kwamen kijken tijdens de tiende editie.

RET zet gratis metro’s in

Net als vorig rijdt de metro gratis van en naar de binnenstad. Metrolijnen C en E van de RET rijden op 31 december tussen 22.00 en 02.00 uur een speciale dienstregeling. Iedere 10 minuten rijdt metro C tussen Capelsebrug en Vijfsluizen en lijn E tussen Meijersplein en Slinge. De toegangspoortjes staan tussen 22.00 en 02.00 open, waardoor passagiers gratis met de metro kunnen reizen.   Mensen die buiten de stad wonen, kunnen hun auto gratis parkeren bij P&R Capelsebrug, Kralingse Zoom, Meijersplein, Slinge en Vijfsluizen en vandaar met de metro naar Rotterdam Centrum reizen.

Zie www.ret.nl voor meer informatie over de RET dienstregeling tijdens de jaarwisseling.


Vuurwerkvrije zones
Het Nationale Vuurwerk zorgt ervoor dat iedereen in Rotterdam veilig van het mooiste vuurwerk kan genieten. Op plekken waar veel publiek komt zoals het Stadhuisplein en rond de Erasmusbrug bij het Nationale Vuurwerk mag geen vuurwerk worden afgestoken en zijn vuurwerkvrije zones ingesteld. Zie www.hetnationalevuurwerk.nl voor meer informatie over de vuurwerkvrije zones.

Afsluitingen
Van 18:00 tot 02:30 uur is de Erasmusbrug afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De Willemsbrug is wel toegankelijk. De Boompjes, Schiedamsedijk en Westzeedijk zijn van 22.00 uur tot 3.00 uur afgesloten. Vanaf 22.00 uur tot 1.00 uur zijn het Scheepvaartkwartier en het Noordereiland alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Zie de website www.hetnationalevuurwerk.nl voor meer informatie over afsluitingen en vervoer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drie agenten zoeken naar ontsnapt konijn in miniatuurtheater Nieuws 9 mei, 17:05
Afbeelding
Pia Douwes kruipt in toneelstuk 'Master class' in huid van Maria Callas Nieuws 9 mei, 15:14
Afbeelding
Sluwe schuursluipers slaan minder vaak hun slag in Capelle: aantal inbraken daalt Nieuws 9 mei, 13:30
Afbeelding
CDA-avond in Capelle over Europese verkiezingen Nieuws 9 mei, 11:20
Afbeelding
Gemeente biedt Capellenaren hulp bij verduurzamen van woning Nieuws 9 mei, 09:08
• Fanuel Waandels: gewoon gelukkig bij vv Capelle.
Spits Fanuel Waandels op schot bij vv Capelle: 'Ik zit goed in m'n vel' Sport 8 mei, 18:10
• Jacolien en Erjan van der Linde.
De Weidetuin in Nieuwerkerk: verse, duurzame en lokale groenten Advertorial 8 mei, 15:55
Afbeelding
Algerabrug drie nachten dicht in beide richtingen Nieuws 8 mei, 14:08