Afbeelding

Column Sophie Dijkgraaff: Samen douchen

Algemeen 35 keer gelezen

Capelle - Dit is de column van Sophie Dijkgraaff in de IJssel en Lekstreek (editie Capelle) van deze week.

Wat zal ik blij zijn als het weer zomer is! Niet omdat ik een hekel heb aan Klaas, Rudolf het rendier of de paashaas maar omdat Capellenaren vanaf volgend jaar gezamenlijk kunnen douchen.
Hoe dat zit? Zoals ik in mijn laatste column schreef kampt Capelle met een gigantisch geldoverschot. Zou een goed portefeuillehouder dit geld gebruiken als appeltje voor de dorst, onze bestuurders weten niet hoe snel ze ervan af moeten komen. In de regionale krant komen de leukste ideeën voorbij zoals de aanleg van een Spraypark. Eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik geen idee had wat dat was. Dat zijn van die momenten dat ik dolblij ben met Google. ‘Een Spraypark is een interactieve waterspeelplaats waarbij het water op een vlakke vloer terecht komt en direct wordt afgevoerd.’ Zoals een douche dus. Plan is om de waterspeelplaats te ontwikkelen aan de IJsseloever, nabij restaurant het Hooghe Water.

Mooie locatie?

Zeker, maar verre van handig. Natuurlijk is het douchepaviljoen niet gericht op gebruik door volwassenen. De doelgroep voor deze onderneming zijn kinderen die in armoede leven en zodoende ‘niet lekker naar de camping in Frankrijk’ gaan. Aldus de wethouder die Capelle leefbaar wil maken. Sowieso geen goed idee, een camping in Frankrijk. Daar reizen zoveel Nederlanders naar toe dat je grote kans loopt wederom naast je buren te zitten.
Goed. Na het lezen van het briljante plan vroeg ik me twee dingen af. Punt één: hoe komen de kinderen aan de Groenedijk? Het openbaar vervoer binnen onze gemeente laat hier en daar veel te wensen over. Probeer bijvoorbeeld maar eens vanuit Schollevaar naar het centrum te komen. En dan de vervoerskosten…
Punt twee: een pretpark dat door de makers wordt verkocht onder het mom: ‘verlengt het verblijf bij uw accommodatie en kan zorgen voor een toename in uw horeca-inkomsten!’ lijkt mij moeilijk te verenigen met kinderen die minder gezegend opgroeien. Als we dan toch geld uit willen geven waarom dan niet álle woonwijken voorzien van meer kindvriendelijke attracties? Moet lukken toch in deze tijd van campagnetijd?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 23 uur geleden
• De drie gedecoreerden met burgemeester op het bordes.
'Koninklijk' eerbetoon voor Capelse clubvrijwilligers: 'Totaal verrast' Sport gisteren
Afbeelding
Leefbaar Capelle en CDA starten Meldpunt Schimmel Nieuws 29 apr, 09:12
Afbeelding
Politie steekt stokje voor illegaal dansfeest onder Van Brienenoordbrug Nieuws 28 apr, 10:03