Middenaanvaller Lucas Vroom: optimistisch over komend seizoen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Middenaanvaller Lucas Vroom: optimistisch over komend seizoen. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

Lucas Vroom omhoog met VCN

Algemeen 40 keer gelezen

Capelle aan den IJssel - Tussen twee sportseizoenen in; Maatwerkers/VCN-volleyballer Lucas Vroom geniet er met volle teugen van. Met als aanstaand hoogtepunt de vakantie die hij binnenkort in Canada doorbrengt. En daarna... trainen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn debuut in de Topdivisie.

Door Jan Timmer

VCN bereikte dat één na hoogste landelijke niveau door kampioen te worden in de eerste divisie. “Vanaf de eerste training hebben we duidelijk afgesproken dat alleen de titel telde”, herinnert Lucas Vroom zich. “De voorgaande seizoenen kwam er telkens een kink in de kabel en wisten we het net net te redden. We hadden allemaal het gevoel van ‘nu of nooit’. En we hebben het waargemaakt.”
De basis legde het team van trainer/coach Ferry van Hal in de voorbereiding én de eerste fase van de competitie. Door keihard te trainen verschenen de Capellenaren fitter aan de start dan veel van hun tegenstanders en stroomden de punten binnen. “In de tweede seizoenshelft kregen we meer tegengas”, zegt Lucas Vroom. “Logisch, omdat de concurrentie inmiddels ook goed in het ritme was gekomen en zijn strijdplan had aangepast. Daardoor moesten we nog flink scherp blijven om het kampioenschap binnen te halen.” Met de titel in de knip wil VCN komend seizoen gaan doorpakken. De club kreeg er met de eredivisiespelers Joost Groen (Taurus) en Martijn de Haan (Rijswijk) twee geduchte versterkingen bij. Daartegenover staat het afscheid van Stefan Roobol (werk) en de gedeeltelijke beschikbaarheid van Rowan Hoogenboom (hij kan door zijn werk minder trainen maar blijft beschikbaar in geval van blessures). “Met deze spelersgroep moeten we ons kunnen handhaven”, verwacht Lucas Vroom. “En misschien zit er zelfs wel een eindklassering in de middenmoot in. De basis is goed, de organisatie er omheen ook. Het plaatje ziet er prima uit.”

Lucas Vroom (25) begon op zijn 16e met volleybal. Dat deed hij bij CVV Spirit in Barendrecht, de club waar meerdere familieleden lid waren. Vijf jaar geleden besloot hij de overstap naar VCN te maken. “Vanaf dag 1 kreeg ik alle vertrouwen van Ferry van Hal en de routiniers binnen het team, zodat ik me kon ontwikkelen tot de middenaanvaller die ik nu ben.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 22 uur geleden
• De drie gedecoreerden met burgemeester op het bordes.
'Koninklijk' eerbetoon voor Capelse clubvrijwilligers: 'Totaal verrast' Sport gisteren
Afbeelding
Leefbaar Capelle en CDA starten Meldpunt Schimmel Nieuws gisteren
Afbeelding
Politie steekt stokje voor illegaal dansfeest onder Van Brienenoordbrug Nieuws 28 apr, 10:03
Afbeelding
Spijkerpoepen, touwtrekken en eieren gooien bij de Oude Plaats op Koningsdag Fotoreportage + video 28 apr, 09:53