Afbeelding

WOP fleurt Oostgaarde op

Algemeen 45 keer gelezen

Capelle - Binnenkort wordt in Oostgaarde de lente zichtbaar. Rond april fleuren wel 80.000 narcissen de straten op, in zes verschillende groenstroken. Dankzij WOP Oostgaarde wordt de wijk dan een echte ‘Ville de Fleurie’. Afgesproken is dat de gemeente de groenstroken in die periode niet maait, zodat bewoners en voorbijgangers er lang plezier van hebben.

Alle Capelse wijken hebben een wijkoverlegplatform (WOP). In de WOP’s werken bewoners, ambtenaren, wijkwethouder en instanties als Welzijn Capelle, politie en Havensteder samen aan een prettige wijk. WOP Oostgaarde zorgt komende lente voor een fleurige wijk! Verder organiseert het wijkplatform dit jaar vier bewonersbijeenkomsten en zoekt het WOP secretariële ondersteuning.Vier keer per jaar organiseert WOP Oostgaarde bewonersbijeenkomsten. De eerstvolgende wordt gehouden op 21 februari 19.30 - 21.30 uur, bij basisschool de Tweemaster, Aleoeten 37. Thema: eenzaamheid. Het eerste halfuur houden wethouder Marc Wilson en de politie spreekuur. Het voltallige College van Burgemeester en Wethouders is die avond aanwezig. Zij willen graag kennismaken met Capellenaren en horen wat beter, anders of mooier kan. Waar maken bewoners zich zorgen over? Wat gaat goed? De bijeenkomst wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Bewoners van Oostgaarde zijn van harte welkom! (Aanmelden niet nodig.)

WOP zoekt ondersteuning
Het bestuur van WOP Oostgaarde is op zoek naar een vrijwilliger om het secretariaat te bemannen. Taken: agendabeheer, mail beantwoorden, vergaderingen voorbereiden en notuleren, archiefbeheer. Geïnteresseerd? Neem contact op met Astrid Keerveld, buurtcoach Oostgaarde van Welzijn Capelle, via swto@welzijncapelle.nu.
Elk Wijkoverlegplatform (WOP) heeft een wijkleefbaarheidsbudget voor activiteiten die de sociale samenhang in de wijk bevorderen. Bewoners met ideeën kunnen budget aanvragen via www.maakcapelle.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Capelse meneer Broeders 100 jaar geworden Nieuws 10 uur geleden
• Archiefbeeld Ronde van West.
Inschrijving Ronde van West begint op 1 mei Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Fietser wordt geschept door auto en raakt gewond bij De Linie 112 29 apr, 18:49
• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws 29 apr, 17:10
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws 29 apr, 15:40
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws 29 apr, 15:22
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 29 apr, 13:39
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 29 apr, 12:07