Steven Verhoeff in actie namens KCC so natural. (Foto: Wijntjesfotografie.nl)
Steven Verhoeff in actie namens KCC so natural. (Foto: Wijntjesfotografie.nl) Foto: Wijntjesfotografie.nl

KCC-korfballer Steven Verhoeff gaat voor handhaving én titel

Algemeen 38 keer gelezen

Capelle - De laatste maanden van de fraaie korfballoopbaan van Steven Verhoeff zijn meteen ook de spannendste. De 30-jarige speler van KCC/so natural heeft met zijn teamgenoten nog twee grote opdrachten te volbrengen: handhaving in de zaalcompetitie Korfbal League en promotie naar het hoogste landelijke niveau op het veld.

Door Jan J. Timmer

Het gevecht om handhaving in de Korfbal League begint vanavond het een uitduel bij Tempo en krijgt zaterdag een vervolg met de thuisbeurt tegen diezelfde club. Verhoeff heeft alle vertrouwen in een goede afloop. “Natuurlijk heb ik dat”, glimlacht de routinier. “We hebben de kwaliteit én de ervaring om die klussen te klaren. We kennen ‘het riedeltje’ van succesvol knokken tegen de afstijg en hebben de voorbije wedstrijden goed kunnen toewerken naar de play-downs. Bovendien schrikken we niet van een volle sporthal en teenstanders die er bovenop zitten. We weten hoe het werkt in duels met een groot spanningsveld. Persoonlijk is me er ook alles aan gelegen om die cruciale partijen te winnen. Afscheid nemen met degradatie is namelijk geen optie. Gaat ook niet gebeuren! Zoals ik ook gebrand ben om kampioen te worden in de Hoofdklasse van de veldcompetitie. We hebben nu vier punten voorsprong op de nummer twee De titel lonkt. In dat geval zwaai ik straks af als korfballer die er aan heeft meegeholpen dat zijn club volledig Korfbal Leagu-er is. Dat is mijn droomscenario.”

Voor de fans van KCC zal het wennen zijn, een hoofdmacht zonder de inbreng van de Steven Verhoeff. “Het is ook best gek”, glimlacht hij. “Ik maak per slot van rekening al elf seizoenen lang deel uit van de selectie. Toch meen ik er goed aan te doen om met topkorfbal te stoppen. Ik heb 23 jaar voor de sport geleefd, maar ben inmiddels ook tot de ontdekking gekomen dat ik ruimte wil maken voor andere leuke dingen buiten het korfbal. Vanwege mijn strakke schema heb ik me veel ontzegd voor de sport. Met plezier hoor, maar nu wordt het tijd om wat meer de ruimte te pakken. Ik blijf overigens wél gewoon korfballen, alleen in een lager team met net even wat minder verplichtingen. Nee, een andere club in de regio is geen optie, want ook daar wordt van me verwacht dat ik er altijd ben. Eerst echter moeten we nog een paar keer vlammen met KCC 1. We weten wat ons te doen staat in deze ‘finales’. We gaan het laten zien.”

Steven Verhoeff kampt al enige tijd met een kuitblessure, maar die belemmert hem niet om voluit te trainen en te spelen. “Ik duw wat paracetamolletjes naar binnen en laat de boel goed intapen, da ken er niets fout gaan”, glimlacht hij krijgshaftig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Fietser wordt geschept door auto en raakt gewond bij De Linie 112 19 uur geleden
• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws gisteren
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 29 apr, 12:07
• De drie gedecoreerden met burgemeester op het bordes.
'Koninklijk' eerbetoon voor Capelse clubvrijwilligers: 'Totaal verrast' Sport 29 apr, 10:05
Afbeelding
Leefbaar Capelle en CDA starten Meldpunt Schimmel Nieuws 29 apr, 09:12