Afbeelding

Schaatsen voor Daniel op Schaatsbaan Rotterdam

Algemeen 33 keer gelezen

Regio - Op zaterdag 8 februari 2020 organiseert het Daniel den Hoed Fonds een schaatsevenement op Schaatsbaan Rotterdam aan de Toepad 95, met als doel geld in te zamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek in het Erasmus MC.

Het evenement is voor iedereen toegankelijk, of je nu getraind of ongetraind bent. Er wordt geschaatst op de 400 meter baan, maar de funbaan is ook toegankelijk. Daarnaast is het ‘Koek en Zopieplein’ geopend, kan men schaatsen huren en genieten van een après schaats party. Schaatsen kan in vier verschillende tijdsblokken, deelname kost 10 euro per persoon per tijdsblok. Het doel van het evenement is dat deelnemers hun sportieve prestatie delen in hun sociale netwerk, zodat er meer geld opgehaald wordt voor het Daniel den Hoed Fonds. Elke bijdrage is van harte welkom.

Hein Otterspeer, schaatser bij het team Jumbo-Visma, is ambassadeur van Schaatsen voor Daniel. Otterspeer: “Ik vind het geweldig dat ik op deze manier een steentje kan bijdragen aan wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan. Elke euro is daarvoor hard nodig!”

Tijs Nederlof, directeur Schaatsbaan Rotterdam: ‘Ons doel is elk jaar weer om zoveel mogelijk Rotterdammers een leuke dag uit te bezorgen. Maar we vinden het ook ongelofelijk belangrijk om er te zijn voor mensen voor wie het leven even helemaal niet leuk is. Daarom helpen we dit jaar het Daniel den Hoed Fonds om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek dat in het Erasmus MC wordt gedaan.’

Op 30 november wordt de Schaatsbaan Rotterdam geopend. Vanaf deze datum start de wintercampagne ‘Schaatsen voor Daniel’ en kunnen deelnemers zich inschrijven via www.maakkankerkansloos.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over het programma van zaterdag 8 februari en de doelbesteding.

U bent van harte welkom bij de opening van de Schaatsbaan Rotterdam om 30 november. De bekendmaking van het goede doel zal omstreeks 16:30 uur plaatsvinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archiefbeeld Ronde van West.
Inschrijving Ronde van West begint op 1 mei Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Fietser wordt geschept door auto en raakt gewond bij De Linie 112 21 uur geleden
• Dodenherdenking in 2023.
Programma Dodenherdenking in Capelle bekend Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Nagenieten van Koningsdag: oranjefeest in Kralingseveer Nieuws gisteren
Afbeelding
Aantal vaccinaties tegen kinderziektes daalt flink in Capelle: 'Wantrouwen in de overheid' Nieuws gisteren
Afbeelding
Burgemeester feliciteert echtpaar Van Bochove-Visser met 65-jarig huwelijk Nieuws 29 apr, 13:39
Afbeelding
Klussen klaren in Schollebos: reuzenberenklauw bestrijden en vlindertuin onderhouden Nieuws 29 apr, 12:07
• De drie gedecoreerden met burgemeester op het bordes.
'Koninklijk' eerbetoon voor Capelse clubvrijwilligers: 'Totaal verrast' Sport 29 apr, 10:05