• Dynamisch duel in de volgepakte sporthal Schenkel.
• Dynamisch duel in de volgepakte sporthal Schenkel. Foto: John Wijntjes

KCC/CK Kozijnen belandt in zwaar weer

Sport 889 keer gelezen

CAPELLE • Dat tegenstander KZ/Keukensale.com niet van plan was om KCC/CK Kozijnen een sportief succesje te gunnen, werd zaterdagavond op een voor de Capelse korfballers pijnlijke avond duidelijk. De ploeg uit Zaandam denderde naar een 16-30 overwinning.

Daardoor staat KCC nog altijd op nul punten in de Korfbal League. Gevreesd moet worden dat daar voor de kerst geen verandering in gaat komen, omdat de ploeg de komende weken moet aantreden tegen PKC/Vertom in Papendrecht en de week daarop thuis tegen DOS’46/VDK Groep; allebei clubs die, gezien de staat waarin KCC momenteel verkeert, waarschijnlijk een maatje te groot zullen zijn.

Opponent in topvorm
De Capelse korfballers, aantredend zonder Randy Oosting en  Demi van Oosten, hoopten met een flitsende start tegen KZ de sores van de laatste weken naar de vergetelheid te kunnen spelen, maar kwamen er al meteen achter dat ze een opponent in topvorm moesten bestrijden. Het scherpe KZ liep al in de openingsfase uit naar een 0-3 voorsprong. Pas in de zesde minuut kon de thuisclub via een geslaagde ‘stip’ van Stefan Dekkers wat terugdoen. Daarna pakten de Noord-Hollanders de draad weer op en liepen ze uit naar 3-11. Een Capelse opleving zorgde ervoor dat de schade bij rust beperkt bleef tot 8-13. Wie dacht dat KCC die lijn zou doortrekken in de tweede helft kwam al meteen bedrogen uit.  KZ draaide de duimschroeven opnieuw aan en voerde score binnen enkele minuten op naar 9-17. Daarmee was het verzet van KCC definitief gebroken en was het voor de Capellenaren nog slechts zaak om het fiasco niet al te vernederende vormen te laten aannemen. Uiteindelijk stokte de teller op 16-30 en kon de ploeg de kleedkamer in met het besef dat punten pakken in de Korfbal League vooralsnog een utopie blijkt.

Of er de komende weken wél geoogst kan worden door de Capellenaren is de vraag gezien het moeilijke programma tot het einde van dit kalenderjaar. Het is aan de trainers de taak om het team in de komende weken bij elkaar te houden en te hopen op betere tijden. In het duel met KZ/keukensale.com was Stefan Dekkers namens de thuisploeg topscorer met zes treffers.

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Nieuwe Rotterdampas geldig: aanvragen of verlengen weer mogelijk Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Kom met vragen over geldzaken langs bij de Wijkwinkel Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder (23) overlijdt bij eenzijdig ongeval op Abram van Rijckevorselweg Nieuws 3 mrt, 08:18
• Het NH-Hotel
Asielzoekers in pand Barbizonlaan verhuizen tijdelijk naar NH-Hotel Nieuws 1 mrt, 15:05
Afbeelding
Vaccinatiedagen voor Capelse 9-, 10- en 14-jarigen in april Nieuws 1 mrt, 14:00
Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05