• Arthur Carolus: volgend seizoen aan de slag met KCC 1.
• Arthur Carolus: volgend seizoen aan de slag met KCC 1. Foto: John Wijntjes

Na zomer opnieuw duo-trainerschap bij KCC: samen doen, samen beleven

Sport 449 keer gelezen

CAPELLE • Korfbalvereniging KCC/CK Kozijnen gaat ook komend seizoen met een duo-hoofdtrainerschap werken. Arthur Carolus vormt na de zomer een tweemanschap met Henno Ploeg.

Carolus (46) keert daarmee terug naar een voor hem bekende constructie. Zestien jaar lang werkte de uit Den Haag afkomstige korfbalcoach samen met wijlen Jan Bongers. 

“In die combinatie waren we actief bij Ons Eibernest, AWDTV in Amsterdam, Sporting Delta en KCC,’ gaat Carolus terug in de tijd. “Dat beviel ons uitstekend. Toen ik vorig seizoen KCC 2 ging coachen eindigde die mooie samenwerking met Jan. We beleefden samen mooie tijden. Heel verdrietig dat hij enkele weken geleden overleed. Dat bericht hakte er ook bij mij stevig in. Het doet pijn. Veel pijn.”

Twee-eenheid met korfbal
Arthur Carolus en korfbal vormen al vier decennia lang een hechte twee-eenheid. “Ik ben ooit begonnen bij Hou Stand,” vertelt de in het dagelijks leven als teamleider bij Unica werkzame inwoner van Rijswijk. “Daarna heb ik tot mijn 30e bij Ons Eibernest gespeeld. Dat was in vroeger dagen een absolute topclub. Ik maakte deel uit van het tweede team en mocht af en toe invallen bij het vlaggenschip. Vervolgens ben ik verder gegaan als trainer.”

‘Prachtgroep’
“Van de clubs waar ik coachend actief was, gold KCC als één van mijn favorieten. Ik heb er drie seizoenen met veel plezier gewerkt en vond het afgelopen jaar super leuk om er weer terug te keren als trainer/coach van het tweede team. Het is een prachtgroep van goed niveau. En de groep herbergt zeker talenten waar KCC mee verder kan. Niet voor niets draaien we keurig mee in de reserve Korfbal League.”

Zijn nieuwe uitdaging wordt om samen met Henno Ploeg KCC 1 richting te geven naar een stabiele Korfbal League-status. “Vooralsnog is het super belangrijk om ons op het huidige niveau te handhaven,’ weet Carolus. “Daar heb ik alle vertrouwen in. Uiteraard voeren we al besprekingen over het nieuwe seizoen. Dat gaan we de komende tijd intensiveren.” 

“En ondertussen geniet ik van al het moois dat deze sport met zich meebrengt. Korfbal loopt als een rode draad door mijn leven. Het voelt als familie. Als coach geniet ik ervan om mee te bouwen aan het teamproces. Samen doen, samen beleven. Iets mooiers is er niet.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Bekende namen staan komend seizoen op het podium.
Isala Theater presenteert programma voor jubileumseizoen Nieuws 19 uur geleden
• Hans en Jolanda Brederveld.
Jolanda en Hans Brederveld terug bij Cristal Cleaning: 'We zijn helemaal gelukkig' Advertorial 20 uur geleden
• De afsluiting en omleiding tijdens het lange Hemelvaartsweekend.
Werkzaamheden A16 rond Hemelvaart: dit is wat het betekent voor jouw reis Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Thema-avond over Europese Unie op 16 mei Nieuws 1 mei, 18:05
Afbeelding
Column - Herdenken en vieren op 4 en 5 mei Nieuws 1 mei, 15:50
• Wil ten Bosch (l) en Hanno van Alten, de eerste en de huidige voorzitter van BCS.
Badmintonclub Schollevaar bestaat 40 jaar: 'Altijd een familieclub gebleven' Sport 1 mei, 13:44
• Daniël de Clercq.
Doppio-Espresso viert 5-jarig bestaan: 'Loyale gasten zijn een steun voor ons' Advertorial 1 mei, 11:55
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van dodelijk ongeluk op Lijstersingel in Capelle Nieuws 1 mei, 10:32