• Joshua Kassels aan de bal namens Capelle.
• Joshua Kassels aan de bal namens Capelle. Foto: Annemiek van Dillen

Spits Joshua Kassels wint aan volwassenheid

Sport 594 keer gelezen

CAPELLE • vv Capelle maakt zich op voor deelname aan de nacompetitie voor een plek in de derde divisie. Aanvaller Joshua Kassels is hoopvol gestemd over de goede afloop.

“We hebben een prima tweede en een heel behoorlijke derde periode achter de rug,”, zegt de 21-jarige inwoner van Zoetermeer, bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark ‘t Slot. “Laten we die lijn daarom maar doortrekken tot het einde toe. Promotie was en ís ons doel. Via de nacompetitie kunnen we daar vorm aan geven.”

In de reguliere competitie lukte het Capelle uiteindelijk niet om de verrassende kampioen Kloetinge pootje te lichten. De kansen daartoe waren zeker aanwezig, maar Capelle weigerde te profiteren van een wat mindere fase van de Zeeuwen. Terugkijkend op het seizoen ziet ook Joshua Kassels waar zijn club het dit voetbaljaar heeft laten liggen. “In de eerste fase van de competitie liep het stroef en verspeelden we veel punten,”, zegt hij. “Na de trainerswissel kwam de schwung er ineens wél in, gingen we beter voetballen en pakten we flink wat overwinningen op rij. Als we dat vanaf het begin van het seizoen hadden gedaan, dan waren we nu kampioen geweest, denk ik. Maar goed, da’s terugkijken en dat heeft in onze huidige situatie geen zin.” 

Joshua Kassels zelf heeft zich inmiddels opgewerkt tot een vaste waarde in het elftal van trainer Roy Brinkman. “Ik zit lekker in mijn vel en scoor de laatste tijd geregeld,” glimlacht de eerstejaars student Rechten. “Ik merk ook dat ik in verschillende opzichten gegroeid ben. Vooral mentaal. Nog niet zo lang geleden ging na een gemiste scoringskans mijn koppie vaak naar beneden en beleefde ik een ‘rouwmoment’ dat lang kon aanhouden. Als ik nu faal in de afwerking, dan blijf ik daar niet in hangen. Voetballen bij Capelle heeft me een stuk volwassener gemaakt. Ik zie dat als pure winst.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Mevrouw Stapper-Weerheim van 't Boekenhoekje krijgt lintje Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Najaarsronde coronavaccinatie start 2 oktober Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
In beeld - Veiligheidsdag in centrum van Capelle Fotoreportage 1 okt., 11:46
Afbeelding
RET schaalt dienstregeling op; bus 30 rijdt weer vaker Nieuws 1 okt., 09:22
Afbeelding
Chaos na aanrijding tussen vier auto's op Capelseweg 112 30 sep., 20:38
Afbeelding
Fotowedstrijd 'Water in beeld' bij Hoogheemraadschap Nieuws 29 sep., 18:15
Afbeelding
Extra activiteiten Repair Café tijdens Week van de Duurzaamheid Nieuws 29 sep., 16:30
Afbeelding
Mevrouw De Rooij-Van Leeuwen 104 jaar geworden Nieuws 29 sep., 14:03