• Nico de Borst heeft zin in het voorzitterschap van CKC.
• Nico de Borst heeft zin in het voorzitterschap van CKC. Foto: John Wijntjes

Nico de Borst vol energie in zee met CKC

Sport 1.004 keer gelezen

KRALINGSEVEER • Oké, Sparta is zijn allergrootste voetballiefde, maar CKC komt daar dicht bij in de buurt, stelt Nico de Borst grijzend vast. Dus mogen de leden en supporters van de Kralingseveerse voetbalclub rekenen op de enthousiaste inzet van hun nieuwe voorzitter.

Binnenkort zwaait Johan van der Stel af als preses. Hij heeft er dan tien jaar als voorzitter en in totaal 25 bestuursjaren op zitten. In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter kwam CKC het voorbije najaar uit bij Nico de Borst. “In eerste instantie hield ik de boot af, zoals ik dat eerder ook al had gedaan bij DCV - ook een mooie club trouwens. Er waren mogelijk nog andere kandidaten te vinden, zei ik. Ze kwamen echter bij mij terug. Ik stelde toen eerst voor om het voor een interim-periode te gaan doen, maar toen ik het voorstel thuis besprak, bedacht ik mij dat je in een tijdsbestek van bijvoorbeeld één jaar niets kunt bereiken met en voor de vereniging. Ik ben namelijk geen type dat op de winkel wil passen. Ik houd van actie en doelen om samen met de andere CKC-ers aan te werken. Op 4 mei 2028 bestaat deze prachtvereniging precies honderd jaar, een jubileum om naar toe te leven. Als voorzitter wil ik de aanloop daar naartoe en het jubileum zélf graag meemaken en samen met de in te stellen jubileumcommissie plannen smeden om er een geweldig feest van te maken.”

“Tegelijkertijd zou het geweldig zijn als we in de tussentijd met ons eerste elftal kunnen uitgroeien tot een stevige tweedeklasser. Nee, dat is zeker niet te hoog gegrepen. We hebben de beschikking over een spelersgroep met een aantal jonge, getalenteerde voetballers en een uitstekende technische staf. Het moet kunnen.”

Nico de Borst stelt ook vast dat de jeugdafdeling van CKC staat als een huis. “Met dank aan al die mensen die onze jonge voetballers en voetbalsters begeleiden en van alles voor hen organiseren. Zo heeft de club een prima basis opgebouwd, daar moeten we zuinig op zijn. Mooi zou ook zijn als we onze jeugd naar een nog wat hoger voetbalniveau kunnen brengen en ons goed voorbereiden op nieuwe groei. Ons voedingsgebied bestaat momenteel vooral uit Kralingseveer, Capelle-West en ‘s Gravenland, maar ook in Fascinatio en op Rivium vindt woningontwikkeling plaats. We mogen best wat meer naar buiten treden om ook daar bekendheid te genereren als dé voetbalclub voor elk kind.”

Zijn warme gevoelens bij CKC ontstonden in zijn jeugdjaren, vertelt Nico de Borst. “Ik ben opgegroeid in de van Kinsbergenstraat, vlak bij het CKC-terrein. En nadien heb ik mijn leven tot nog toe altijd binnen een straal van 500 meter van het complex gewoond. Ik wilde als kind al graag bij CKC voetballen, maar dat vonden mijn streng religieuze ouders geen goed idee. Het waren goede mensen, maar ze hadden niets met voetbal en zeker niet met een club die ook op zondag sport bedreef. Ik besef dat het heel bijzonder is dat ik zoveel tientallen jaren later voorzitter ga worden van die vereniging. Dat CKC nu alleen op zaterdag voetbalt zouden mijn ouders overigens vast hebben toegejuicht”, lacht De Borst.

“Ik vind CKC een fijne en warme club. We hebben een grote schare geweldige vrijwilligers; dat is iets om trots op te zijn. Met z’n allen dragen en draaien we deze club, waarbij ik als voorzitter nét zo belangrijk ben als die pupil die voor het eerst komt trainen bij CKC. Natuurlijk zijn er mensen die mij, in relatie tot het voorzitterschap, hebben voorgehouden dat ik het al zo druk heb met mijn bedrijf en mijn levenswerk Stichting Breath Care for Kids. Ik zie het zelf anders. Binnen CKC gaan we straks met een bestuur werken met twee vice-voorzitters. Daarnaast weet ik dat ik binnen mijn bedrijf in de persoon van mijn zoon Mark iemand heb die de leiding van de zaak op niet al te lange termijn van mij gaat overnemen. En verder kan ik goed delegeren. En het allerbelangrijkste: ik heb enorm veel zin in het voorzitterschap en hoop écht mijn steentje bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van CKC. Alleen dat idee al geeft veel energie. Ik verheug mij er op.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Mevrouw Stapper-Weerheim van 't Boekenhoekje krijgt lintje Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Najaarsronde coronavaccinatie start 2 oktober Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
In beeld - Veiligheidsdag in centrum van Capelle Fotoreportage 1 okt., 11:46
Afbeelding
RET schaalt dienstregeling op; bus 30 rijdt weer vaker Nieuws 1 okt., 09:22
Afbeelding
Chaos na aanrijding tussen vier auto's op Capelseweg 112 30 sep., 20:38
Afbeelding
Fotowedstrijd 'Water in beeld' bij Hoogheemraadschap Nieuws 29 sep., 18:15
Afbeelding
Extra activiteiten Repair Café tijdens Week van de Duurzaamheid Nieuws 29 sep., 16:30
Afbeelding
Mevrouw De Rooij-Van Leeuwen 104 jaar geworden Nieuws 29 sep., 14:03