• Bo Oppe, scherpschutter namens KCC.
• Bo Oppe, scherpschutter namens KCC. Foto: Wijntjes Fotografie

Bo Oppe: selectie Oranje hét hoogtepunt

Sport 772 keer gelezen

CAPELLE • Voor korfballer Bo Oppe was 2022 een jaar vol mooie sportmomenten. Met als hoogtepunt zijn selectie voor het nationale team.

“Dat was een soort jongensdroom die in vervulling ging”, glimlacht de 22-jarige speler van KCC/CK Kozijnen. “Toen ik hoorde dat er een aantal oudere spelers afscheid hadden genomen van Oranje, triggerde me dat wel natuurlijk. Maar dan nog is het de vraag of je bij de bondscoach echt in beeld bent en een kans krijgt. Beide bleken het geval. Ik heb inmiddels al een aantal keren mee getraind. Een geweldige ervaring, al ging het er nog vrij rustig aan toe omdat eer nog geen grote toernooien of belangrijke interlands op het programma stonden. Dat zal na de zomer anders zijn met het WK in Taiwan als eerstkomend groot evenement. Ik ga er uiteraard alles aan doen om daar bij te zijn.”

Eerst wacht Bo Oppe een andere uitdaging: de tweede helft van de zaalcompetitie met ‘zijn’ KCC in de Korfbal League. “We beginnen op 14 januari met een thuiswedstrijd tegen DOS, gevolgd door een dinsdagse uitbeurt tegen PKC en een duel met Unitas. Met name in het eerste en derde duel liggen er goede mogelijkheden om punten te pakken. Als we ook nog wat meenemen uit Papendrecht zou dat extra fijn zijn. Winst op DOS en Unitas kan ons serieus omhoog stuwen in onze poule, waardoor we afstand kunnen nemen van de onderste zone. Eerlijk gezegd kan ik nauwelijks wachten tot we weer tussen de lijnen staan. Ik heb er verschrikkelijk veel zin in.”

Duidelijk zal dan ook worden of KCC de moeilijke fase, die het eerde dit zaalseizoen meemaakte, definitief te boven is. Bo Oppe, topschutter van het Capelse team, heeft er alle vertrouwen in. “Een paar jaar geleden leidden enkele nederlagen achter elkaar er vaak toe dat we uit balans raakten. Daar is nu geen sprake van. We kennen onze kwaliteiten en zijn absoluut volwassener geworden in ons korfbal en op mentaal gebied. Zelf merk ik ook dat ik in verschillende opzichten sterker ben geworden. Naarmate je als sporter meer ervaring krijgt, ga je situaties in een wedstrijd steeds beter zien en doorgronden. Dat is een boeiend proces. Je leert steeds bij. En voor de rest speel ik vooral ook op intuïtie. Ruimtes zien, loeren op kansen. Dat is mijn spel”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Wijkagente Middelwatering-Oost houdt 5 maart spreekuur in Capelse bibliotheek Nieuws 1 mrt, 11:42
Afbeelding
Dit zijn de genomineerden voor de Capelse Sport Awards Nieuws 1 mrt, 09:09
Afbeelding
Muzikale show in Isala in teken van Elvis Presley Nieuws 29 feb, 16:05
• Politie bezig met onderzoek na de aanrijding.
Eis dodelijke aanrijding Maasboulevard: 8 jaar cel, rijontzegging en tbs Nieuws 29 feb, 14:39
Afbeelding
Snuffelmarkt in St. Pauluskerk op 16 maart Nieuws 29 feb, 09:00
Afbeelding
Gestolen bestelbus eindigt na wilde achtervolging in de sloot 112 28 feb, 18:00
• Betalen in de bus kan alleen nog via betaalpas, telefoon of ov-chipkaart.
Vanaf 1 maart geen kaartjes meer te koop in RET-bussen Nieuws 28 feb, 15:30
• Egbert Hadders: klaar voor zijn spinningavontuur.
Egbert Hadders bijt door ondanks tegenslag: soms knock-down, nooit knock-out Sport 28 feb, 13:40