• Lennaert Hogenhout in actie namens VCN.
• Lennaert Hogenhout in actie namens VCN. Foto: Wijntjesfotografie.nl

Lennaert Hogenhout: ‘Bij VCN kan ik nieuwe stappen zetten’

Sport 1.167 keer gelezen

CAPELLE • De heren volleybalselectie van VCN heeft tussendoor versterking gekregen in de persoon van Lennaert Hogenhout. De 20-jarige inwoner van Harderwijk heeft als passer-loper de plek van de geblesseerd geraakte Ferdy van Dijk overgenomen.

“Ik had van de zomer al contact gehad met trainer/coach Ferry van Hal,”, vertelt Hogenhout. “Ik was geïnteresseerd in een overstap van Dynamo naar VCN, omdat ik een club zocht waar ik eredivisie-ervaring op kon doen. De selectie van VCN zat echter op dat moment vol, waardoor ik alleen het aanbod kreeg om mee te komen trainen. Ik ben mij vervolgens weer gaan richten op Dynamo waar ik een vaste plek in het tweede team had. Toen duidelijk werd dat Ferdy van Dijk een tijdlang uitgeschakeld was door een blessure, nam VCN contact met me op met de vraag of ik de opengevallen positie wilde invullen. Ik was meteen enthousiast, maar moest nog wel even afwachten of beide clubs er onderling uit kwamen. Dat gebeurde gelukkig en nu reis ik vijf keer per week van Harderwijk naar Capelle en weer terug.”

Hoewel Lennaert Hogenhout nog maar een paar weken actief is in zijn nieuwe volleybalomgeving, zegt hij zich al aardig thuis te voelen. “Ik moest wel even wennen aan de hoogte van het plafond in sporthal Oostgaarde”, glimlacht hij. “Die is een stuk lager dan wat ik gewend was in Apeldoorn. “Voor de rest is het hier top. In Capelle tref ik een aantal jongens die ik uit mijn verleden nog kende, dat maakt tussentijds instappen een stuk gemakkelijker. Ook het team in zijn totaliteit bevalt me goed. Iedereen heeft hetzelfde doel: individueel en als team een mooie ontwikkeling doormaken. Zelf wil ik ook niets liever. Over mijn passing ben ik aardig tevreden, maar in aanvallend opzicht wil ik beter worden in power, sprongkracht en inzicht. Bij VCN kan ik die stappen zetten, daar ben ik van overtuigd,”

Lennaert Hogenhout blijft voorlopig tot het eind van het seizoen te bewonderen in Capelle. Hoe zijn loopbaan er daarna uit gaat zien, is koffiedik kijken. “Er zijn drie opties,”, zegt de volleyballende pabo-student. “Of ik ga terug naar Dynamo, of er komt een mooi aanbod van een andere club, of ik blijf bij VCN. Ik wacht het allemaal rustig af. Eerst wacht de uitdaging van de huidige competitie.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Echtpaar Kalishoek-Kleijn 65 jaar getrouwd Nieuws 22 sep., 18:15
Afbeelding
Open repetitie koor Twentysomething op 29 september Nieuws 22 sep., 16:30
Afbeelding
Benne Kerver nieuwe fractievoorzitter Leefbaar Capelle Nieuws 22 sep., 13:43
Afbeelding
Muzikale 'Ode aan de dieren' in Van Cappellenhuis Nieuws 22 sep., 12:00
Afbeelding
Asfalt deel A. van Rijckevorselweg vervangen tussen 2 en 7 oktober Nieuws 22 sep., 09:30
Afbeelding
Feestweek vanwege 50-jarig bestaan De Roo Fotoreportage 22 sep., 09:15
Afbeelding
Inloopspreekuur Budgetmaatjes Capelle in bibliotheek Nieuws 21 sep., 16:45
Afbeelding
Tien Capelse verenigingen doen mee aan Grote Clubactie Nieuws 21 sep., 14:00