Afbeelding
Foto: Huub Lakerveld

Koningsdag in Capelle en Kralingseveer: het volledige overzicht van activiteiten

Nieuws 2.143 keer gelezen

CAPELLE/KRALINGSEVEER • Op Koningsdag worden talloze activiteiten gehouden in Capelle en Kralingseveer. Van koekhappen tot kermis, en van blikgooien tot braderie. Dit is het complete overzicht van alle feestelijkheden.

Lawaaioptocht en spellenkermis in Capelle-West
7:45-12:00, Buurthuis Capelle-West, Willem Barentszstraat 3

In Capelle-West is het weer feest, met van 7:45 tot 8:45 uur schminken voor de kinderen.

Van 9:00 tot 9:45 uur is er de traditionele lawaai-optocht, met band en versierde fietsen. Er worden prijsjes uitgedeeld voor de leukste outfits en best versierde fiets. Vervolgens kunnen de kinderen - en (groot-)ouders - genieten van de spellenkermis en knutselen in het buurthuis.

Bij het afhalen van de spellenkaart krijgen de kinderen bonnetjes voor iets lekkers, limonade en de touwtje-trekbak.

Festiviteiten in het centrum
9:00-17:00, Amnestyplein
In het centrum van Capelle - rond de metrobaan - is zoals altijd een vol programma op Koningsdag.

Dat begint om 9:00 uur met de braderie op het Amnestyplein. Hier staan foodtrucks en meer dan 60 kramen met tweedehands spullen en nieuwe producten. Deze braderie duurt tot 17:00 uur.

Op hetzelfde tijdstip start de kinderkleedjesmarkt. Kinderen kunnen hun kleedje neerleggen, en tweedehands spullen en speelgoed verkopen. De markt is alleen voor kinderen, niet voor volwassenen en handelaars.

Straatartiesten
Bezoekers kunnen tijdens Koningsdag ook verschillende straatartiesten tegen het lijf lopen. Onder meer Mickey en Mini Mouse, Paw Patrol, Dora, Pinokkio en lieve beren. Ook kunnen kinderen glittertattoo’s laten zetten, en is er een photobooth waar je op de foto kunt gaan met leuke figuren.

De koninklijke lakei is er ook bij, met zijn mini gouden koets.

Spelletjes
Oud-Hollandse spelletjes, wie is er niet mee opgegroeid? Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen kinderen tot en met 12 jaar gratis meedoen aan diverse spellen aan de Lijstersingel. Denk bijvoorbeeld aan koekhappen, eitje lopen, zaklopen en blikgooien. Gezinnen kunnen meedoen aan een wedstrijd zaklopen en een prijsje winnen.

Daarnaast is er onder meer een klimmuur, stormbaan, rodeo en de mogelijkheid een vlot te bouwen.

Muzikale optredens
Dit jaar staat het podium op het Amnestyplein weer klaar voor diverse artiesten. Om 11:00 uur treden Capelse dj’s op, gevolgd door de Nederlands- en Engelstalige gitaarrock van SOLID (12:00 uur). Om 13:30 uur is er een optreden van M.O.K. The One Man Band, waarna om 15:00 uur Andy en Grace het podium opgaan voor oude hits uit de jaren 70 en 80.

Om 13:10 uur is er een rad van fortuin, met leuke prijzen (waaronder een jaar lang gratis sporten).

Springkussen en lekkers bij speeltuin Rollebollebos
9:00, Speeltuin Rollebollebos, Vlinderbaan 12

Op Koningsdag is Speeltuin Rollebollebos in Capelle Schollevaar vanaf 9:00 uur geopend.

De toegang is gratis. Naast alle al beschikbare speeltoestellen is er ook dit jaar weer een springkussen en het ‘wereldberoemde’ broodje hamburger. En bij de aankoop van koffie of thee is er een gratis plakje overheerlijke roombotercake.

Oranjefeest van Buurtgroep Schollevaar
10:00-17:00, veld bij De Contrabas, Gong 4

Buurtgroep Schollevaar organiseert voor de 39e keer het Oranjefeest in Schollevaar. Dit wordt gehouden op het grote veld bij basisschool De Contrabas, achter Buurthuis ‘t Klavier.

Er is een braderie, een vrijmarkt voor kinderen en veel muziek. Optredens zijn van de bands: “The Elevators” uit Capelle (10:00 uur), “Alcatraz” uit Krimpen (12:00 uur), “de Polderband” uit Krimpen (14:00 uur) en de “Rory Gallagher” Tributeband om 16:00 uur. Er is gelegenheid om te eten en te drinken bij de tent. Voor informatie, bel Buurthuis Schollevaar: 06 4152 4167 t.a.v. Kees de Jong.

Voor de braderie zijn nog een aantal kramen te huur. De huur kost 20,00 euro per kraam. Voor reserveringen, mail naar michaelvdbroeke@hotmail.com of bel 06 3844 5452.

Allerlei activiteiten rond Giraffestraat
10:00-22:00, Rotterdam, Giraffestraat, Kralingseveer

Tijdens Koningsdag wordt groots uitgepakt in Kralingseveer. Zo is er een vrijmarkt aan de Giraffestraat, die voor de gelegenheid autovrij wordt gemaakt. Verkoop vanaf eigen tafel of kleed is mogelijk.

Verder kunnen kinderen knutselen, een glitter-tattoo krijgen, en is er suikerspin en popcorn.

Test je kracht bij de kop-van-jut, of geniet van ouderwets sjoelen, een silent disco of een opblaasbaar kussengevecht. Om 14:00 uur treedt shantykoor De Albatros op. Andere muzikale optredens: Studio 47 (17:00 uur), Irvine (19:00 uur) en Bat Influenzz (20:00 uur).

Ook de grote speeltuin is deze dag open. De eerste 75 bezoekers die voor 12:00 uur in de speeltuin zijn, worden getrakteerd op koffie of thee met een blondie of brownie.

Voor meer informatie, kijk op https://www.bsvkralingseveer.nl/events-2-1/koningsdag

Capelse Koningskermis
10:00-23:00, parkeerplaats gemeentehuis

Achter het Capelse gemeentehuis verschijnt jaarlijks rond Koningsdag de kermis. Dit jaar is dat niet anders: bezoekers kunnen op Koningsdag zelf extra lang genieten van het festijn.

Achter het gemeentehuis worden verschillende attracties opgebouwd zoals de autoscooters, de booster, rups, een spookhuis en volop ander vermaak voor jong en oud. Uiteraard zijn er op de kermis ook verschillende lekkernijen te vinden.

Houd er rekening mee dat achter het gemeentehuis door de kermis weinig tot geen parkeerplaatsen beschikbaar zijn.

Lekkernijen en spelletjes bij VAAC
13:00-18:00, Sporthal Schenkel, Capelseweg 39

Bij VAAC (Vereniging Antillianen en Arubanen Capelle aan den IJssel) is een Koningsdagviering voor kinderen.

Bezoekers kunnen genieten van springkussen, kidsbingo, spelletjes en een quiz over het koningshuis. Daarnaast is het smullen geblazen, met poffertjes en suikerspin.

Voor meer informatie, mail naar vaac-schenkel@hotmail.com of bel 06 1033 5224.

Optreden van Rocking Giants bij Aafje De Roo
14:00-15:30, Aafje De Roo, De Baronie 326

Op de verjaardag van de koning trakteert Aafje op een feestelijke muziekmiddag van de Rocking Giants. Een feest der herkenning, dans en meezingers.

Wees welkom om samen met elkaar deze feestdag te vieren. Deze dag zijn er ook heerlijke tompoucen voor bij de koffie. Hiervoor geldt het principe op is op.

Aanmelden voor deze activiteit kan op de volgende manier(en): via de e-mail: mgranneman@aafje.nl, of door te bellen: 088 8231 025.

Feest aan het Plantsoen (Oude Plaats)
15:00, Plantsoenstraat

Buurtgroep Plantsoen Oude Plaats nodigt Capellenaren uit voor het feest op Koningsdag.

Om 15:00 uur zijn er kinderspelen in het plantsoen: koekhappen, eierrace, spijkerpoepen en een skippybalwedstrijd.

Om 16:00 uur volgt touwtrekken en om 16:15 uur eiergooien. Eiergooien is een traditioneel vermaak op koningsdag in de Oude Plaats. Met z’n tweeën elkaar een ei toegooien (en heel houden!). Wie gooit het verst?

Extra drukte tijdens Koningsdag
In het weekend van Koningsdag wordt extra drukte verwacht op de hoofdwegen in Capelle. De aanleiding: de afsluiting van een klein deel van de A16. Het advies voor mensen die naar de activiteiten in Capelle komen is dan ook: Kom, voor zover mogelijk, met het openbaar vervoer of pak de fiets.

Van vrijdagavond 26 april 22:00 uur tot maandagochtend 29 april 5:00 uur werkt Rijkswaterstaat aan de A16. Het gaat om het stukje tussen knooppunt Terbregseplein en de afrit Kralingen, in de richting Breda

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie vangt pulletje op nadat moedereend is doodgereden: 'We vangen niet alleen boeven' Nieuws 15 uur geleden
• De kampioenen op de foto.
Meidenteam MO15-1 van CVV Zwervers kampioen na Capels onderonsje Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke dag bij Wijkcentrum De Harp vanwege 10-jarig bestaan Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Natuuractiviteiten in Hitland: (water-)dieren en planten ontdekken Nieuws gisteren
Afbeelding
Ongekende ontsnapping: CVV Zwervers handhaaft zich in tweede klasse Sport 27 mei, 09:10
Afbeelding
Capellenaar aangehouden na vondst drugs, geld en vuurwapen in woning 112 27 mei, 07:46
Afbeelding
In beeld: braderie en rommelmarkt in Capelle-West Nieuws 26 mei, 13:12
Afbeelding
Fitnessruimte voor Oekraïense vluchtelingen geopend Met foto's 26 mei, 11:49