• Studenten van het Zadkine in actie voor goede doelen.
• Studenten van het Zadkine in actie voor goede doelen. Foto: Aangeleverd

Zadkine in actie voor twee goede doelen

Algemeen 376 keer gelezen

CAPELLE • Studenten en docenten van het Zadkine in Capelle aan den IJssel komen in de decembermaand in actie voor slachtoffers van huiselijk geweld en hun kinderen. Met diverse activiteiten in de school wordt geld ingezameld om bewoners van blijf-van-mijn-lijfhuizen ‘een goed gevoel te kunnen geven’ rond de feestdagen.

Soufiane Achtot, docent verkoop en logistiek, vertelt meer over de actie. “Wij hebben Stichting Arosa en de Safegroup uitgekozen als goed doel. De studenten en docenten doen samen verschillende activiteiten, met het idee geld in te zamelen voor de stichtingen. We willen geen zak met geld aan bieden, maar iets waar zij wat aan hebben. Het geld dat wij inzamelen zullen wij besteden aan spullen voor de kinderen van de vrouwen in de blijf-van-mijn-lijfhuizen. Denk bijvoorbeeld aan educatieve spellen of een abonnement op Blijdorp; ze hebben vaak toegang tot een eenvoudige speelplaats en maken zelden uitstapjes.”

Sponsoring zoeken
Hoewel Soufiane het plan mede heeft bedacht, ligt de uitvoering grotendeels bij de studenten. “Wij doen een beroep op het ondernemerschap en een stukje volwassenheid van studenten die zelf stappen durven nemen: sponsoring zoeken en bij bedrijven binnenstappen om te vragen om ondersteuning.”

Het doel van de actie is de kinderen die in de opvanghuizen verblijven een goed gevoel te kunnen geven. “Dit is een blijk van waardering”, aldus Soufiane. “Studenten en docenten dragen het idee, omarmen het en willen een impact maken.”
Met dat doel voor ogen zet de school zich de komende weken in. Een divers programma is het resultaat. Op maandag 12 december kunnen Capellenaren van 11:00 tot 17:00 uur hun auto van binnen en buiten laten wassen, voor 20,00 euro. Ook worden tijdens de activiteiten geluksarmbandjes verkocht, gemaakt door twee creatieve studentes. De armbandjes kosten 2,50 euro. Verder is er op 7 december een startbingo, met mooie prijzen (16:00 tot 19:00 uur, deelname kost 5,00 euro).

Kerstmarkt
Tot slot is er het Zadkine een kerstmarkt op donderdag 15 december. De kerstmarkt duurt van 15:00 tot tot 18:00 uur. Geïnteresseerden kunnen spelletjes spelen onder genot van een hapje en drankje en een verrassingstasje kopen. De prijs hiervan is nog niet bekend.
Belangstellenden kunnen ook een high-teapakket voor twee personen bestellen met hartige hapjes, zoete gebakjes en lekkere broodjes. Bestellen kan tot 16 december. Mensen kunnen het pakket zelf ophalen of laten bezorgen op 19 en 20 december tussen 13:00 en 17:00 uur (15,00 euro).

Kledingactie
Tenslotte is er een kledinginzamelactie, die tot 16 december loopt. Capellenaren kunnen gebruikte of te kleine kleding doneren. Ook deze kleding gaat naar Stichting Arosa en Stichting SafeGroup.

Aanmelden voor één van de activiteiten of bestellen kan bij docent Soufiane Achtot via de mail: s.achtot@zadkine.nl.

Huub Lakerveld

Redactiecoördinator Het Kontakt - IJssel en Lekstreek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Jongvolwassenen kunnen in Capelle HPV-vaccinatie krijgen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Studenten Hogeschool ronden onderzoek naar Capels platform RVZ af Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Kinderen herdenken watersnoodramp bij beeld Johan van Veen FOTOREPORTAGE 1 feb, 11:00
Afbeelding
Jim Sneeuw (13) geniet als 'scheids' Sport 1 feb, 08:45
Afbeelding
Gratis toegankelijk 'Shanti Beautyweekend' op 4 en 5 februari Algemeen 31 jan, 16:30
Afbeelding
Brownies&downieS op derde plaats in Zuid-Holland Algemeen 31 jan, 14:00
Afbeelding
Wethouders lezen voor in KinderLabs tijdens Nationale Voorleesdagen Algemeen 31 jan, 11:30
Afbeelding
Echtpaar Slingerland-Hartmans 60 jaar getrouwd Algemeen 31 jan, 09:00