• Sofia met haar acrobatische act.
• Sofia met haar acrobatische act. Foto: Teun de Leede

Sofia droomde van deelname ‘HGT’

Algemeen 1.395 keer gelezen

CAPELLE • De Capelse Sofia van de Watering (12) is deze week met haar acrobatische act te zien in het RTL-programma ‘Holland’s Got Talent’.

Sofia wilde heel graag een keer meedoen aan ‘Holland’s Got Talent’. Ze stuurde een pré-auditie video in en kreeg bericht dat ze mocht meedoen aan de tv-opnames. 

Sofia en haar moeder, Yura van Winden, gingen op zoek naar iemand die kon helpen om een act voor de pré-auditie video te maken. “We kwamen bij Kelly de Vos uit Delft die aan luchtacrobatiek doet en samen met Sofia is gaan oefenen. Ze maakte een geweldige gymnastics/acrobatics-act op het nummer ‘Skyward’ van Davina Michelle. Ze hebben de act heel veel geoefend in een circustent in Leiden, maar ook in gymzalen.” 

“Ze heeft het hele jaar 2021 geoefend, maar door corona werd het opsturen van de auditievideo telkens verschoven. Uiteindelijk mocht ze in december 2021 de video opnemen. Haar haar werd ingevlochten en Kelly maakte een pak voor Sofia. Iemand van mijn werk, Max Castelein, heeft de achtergrondvideo met een maan die omhoog gaat gemaakt. Het lijkt net of zij echt de lucht in gaat. Toen moesten we een locatie zoeken om de video op te nemen. We kregen een hele mooie kans in het Isala Theater hier in Capelle, waar ze ons enorm goed hebben geholpen, ook alle technische mensen. Het is een hele mooie video geworden”, vertelt Yura.

Eind december 2021 stuurde Sofia haar video op. Yura: “We werden al heel snel gebeld dat Sofia naar de tv-opname mocht. Vroeger stuurde je een video op, ging je er naartoe om auditie te doen en daarna hoorde je of je door was voor de televisie-auditie. Door corona beoordeelden ze de video, die dus al zo compleet mogelijk moest zijn. Was je door, dan ging je gelijk door naar de tv-opname. Het was daar super goed georganiseerd. Er was ook een kindercoach. Ze nam alles op. Haar oma, vader, broer en zus zaten in het publiek. Met onze achtergrond leek het of Sofia omhoog ging, maar dat was gefaket in de video. Omdat bij de televisie-audities in die eerste ronde iedereen dezelfde achtergrond heeft, moest er geoefend worden met een ring die drie meter omhoog ging. Er lagen allemaal matten onder. We zijn heel benieuwd wat er op tv wordt uitgezonden van de opnamen. Sofia droomde ervan om mee te doen en dat is gelukt.”

Niet zenuwachtig
Sofia was helemaal niet zenuwachtig voor de auditie. “Toen ik het podium op ging, was ik helemaal niet zenuwachtig. Ik vond het alleen maar leuk en het ging goed. Ik turn al vanaf mijn vijfde en ben nu twaalf. Ik zit ook op selectie turnen en train aardig wat uren in de week. Ik wil er graag in de toekomst wat mee gaan doen en topsporter worden, maar als dat niet lukt blijft het mijn hobby. Ik zit in de eerste klas van de MAVO en het gaat goed.”

Op vrijdag 16 september is Sofia’s optreden te zien in ‘Holland’s Got Talent’, om 20:00 uur op RTL4. Meer over Sofia, en na 16 september ook de auditie-video, vind je op www.sofiavandewatering.nl.
De tv-opname komt ook op www.rtl.nl/programma/5185322/hollands-got-talent.

Annemarie van der Ploeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Renovatie Schermerhoek gevierd met bewonersfeest Fotoreportage 19 apr, 11:42
Afbeelding
Aantal fietsendiefstallen fors toegenomen in Capelle Nieuws 19 apr, 08:50
• De budgettraining helpt bij financiële stress.
Aan de slag met stressvrije financiën: nieuwe budgettraining in mei Nieuws 18 apr, 16:05
• Liz Jones en Suzy Cargill treden op.
Schots singer-songwriterduo speelt samen in Van Cappellenhuis Nieuws 18 apr, 13:45
• Dionne Dinkhuijsen en wethouder Harriët Westerdijk onthullen het informatiebord.
Moeite met DigiD en andere overheidswebsites? Het 'IDO' helpt Met foto's 18 apr, 11:20
Afbeelding
Lijst met aanhoudingen na explosiereeks wordt langer: 19-jarige van bed gelicht Nieuws 18 apr, 09:15
Afbeelding
Gratis lunch: Eye College zoekt 'proefkonijnen' voor eindexamen Nieuws 17 apr, 17:10
• Laurens Salcedo Valdez, pitcher bij Euro Stars.
Laurens Salcedo Valdez in mentorrol bij Euro Stars: 'Mooi om jonge gasten bij te staan' Sport 17 apr, 15:20