Samen kijken naar de vangst.
Samen kijken naar de vangst. Foto: Jan van den Arend

‘Bouncers’ doen slootonderzoek

19 jun, 11:31 Algemeen 1 keer gelezen

CAPELLE • De kinderen van BSO Bouncer tro9kken er vorige week op uit om rondom de sloten in het Schollebos mee te doen aan de IVN Slootjesdagen.

Officieel vielen deze dagen in het weekend, maar dan is de buitenschoolse opvang gesloten, dus daarom zijn de Bouncers de dagen erna samen met hun begeleidsters op pad gegaan.
Uitgerust met schepnetjes, loeppotjes, bakken en verrekijkers gingen de kinderen als echte veldwerkers op avontuur om de waterdiertjes op de zoekkaart te vinden. Met de secchischijf werden de lichtdoorlaatbaarheid van het slootwater en de dikte van de sliblaag gemeten. Ook mochten de kinderen de PH-waarde van het water vaststellen met de meegenomen testkit én deden ze proefjes met andere vloeistoffen om het verschil te zien. De kinderen waren super enthousiast en dat bleef niet onopgemerkt; meneer Ruud, van Stichting Natuurvrienden Capelle, kwam twee dagen langs om de jonge natuuronderzoekers van alles uit te leggen. Ook had hij een leuke tip; BSO Bouncer mag een sloot adopteren zodat de kinderen deze het hele jaar door kunnen verzorgen en monitoren! “Als het lukt, krijgen we dus een eigen Bouncer-sloot!”, zo stelde een begeleidster vast. Als het aan de jonge ‘Bouncers’ ligt, gaat dat langdurige project door. Want dat leuke en informatieve dagje in de Capelse natuur smaakt iedereen naar meer! Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vaccinatielocatie IJsselland sluit deuren Algemeen 12 aug, 09:36
Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 12 aug, 09:15
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00