<p>&bull; De Ontmoetingstuin in Park Hitland.</p>

• De Ontmoetingstuin in Park Hitland.

(Foto: Huub Lakerveld)

Meepraten over Toekomstvisie Park Hitland

  •   keer gelezen

REGIO • Inwoners van Capelle, Ouderkerk aan den IJssel en de gemeente Zuidplas kunnen een vragenlijst invullen en meedenkavonden over Park Hitland bijwonen. Met behulp van input hieruit wordt de Toekomstvisie voor de komende tien jaar vastgesteld.


De Toekomstvisie van Park Hitland is toe aan vernieuwing en actualisatie. Het bestuur van Recreatieschap Hitland biedt de mogelijkheid om mee te denken over kansen en wensen voor de toekomst. Het doel is om eind dit jaar een herijkte, gemoderniseerde en gezamenlijk gevormde toekomstvisie voor de komende 10 jaar vast te stellen.  

Op www.parkhitland.nl/toekomstvisie staat een online vragenlijst over diverse onderwerpen in de Toekomstvisie. Alle inwoners van Zuidplas, Capelle aan den IJssel en Ouderkerk kunnen hierop reageren. Daarnaast ontvangen bewoners- en belangengroepen een uitnodiging voor twee meedenkavonden. Een extern adviesbureau begeleidt de totstandkoming van een geactualiseerde versie van de Toekomstvisie. Hiermee krijgt de visie niet alleen input mee van omwonenden, frequente gebruikers en andere respondenten, maar wordt de visie ook gekoppeld aan actuele beleidsthema’s zoals inclusiviteit, klimaat, sport en gezondheid. 

Met alle input kan het Algemeen Bestuur van het recreatieschap eind dit jaar een vernieuwde, gemoderniseerde en gezamenlijk gevormde Toekomstvisie vaststellen voor de komende 10 jaar. Park Hitland is een geliefd recreatiegebied met veel vaste bezoekers, die de kans krijgen om opnieuw mee te denken. In 2016 en 2017 hebben gebruikers, bewoners en belangengroepen ook meegedacht over wensen voor het gebied. Dankzij die input zijn toentertijd diverse nieuwe voorzieningen gerealiseerd zoals bijvoorbeeld een waterspeelplaats, klimspeelplaats, vogeluitkijkpunt, omheinde ‘hondenprettuin’ en buurtmoestuin genaamd Ontmoetingstuin Hitland.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan