• Logo Feest van de Geest.
• Logo Feest van de Geest. (Foto: Aangeleverd)

Feest van de Geest in twee Capelse kerken

  •   keer gelezen

CAPELLE/ROTTERDAM • In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. Ook twee Capelse kerken doen mee.


Het gaat om de Schenkelkerk en de St. Paulus’ Bekeringkerk. De deelnemende kerken organiseren allerlei met het thema samenhangende activiteiten, waaraan iedereen kan deelnemen. Nadere informatie daarover is te vinden op de websites van de deelnemende kerken en op de landelijke website: feestvandegeest.nl.

Feest van de Geest is een tweejaarlijkse ontmoeting tussen Beeldende Kunst, Pinksteren en Architectuur van Kerkgebouwen. In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn alle deelnemende kerken op gezette tijden open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren daar nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De kerken organiseren daaromheen allerlei activiteiten die samenhangen met het thema.

De regionale startavond is op woensdag 25 mei om 19.30 uur in de Alexanderkerk aan de Springerstraat 340, Rotterdam. Naast de ceremonie met de lantaarns om het Feest van de Geest officieel van start te laten gaan zijn er twee lezingen over het thema in ‘Vuur en Vlam’.

In de eerste lezing geeft ds. Robert Jan van Amstel een theologische kijk op het thema, mogelijk met een Joodse insteek in verband met de muzikale ondersteuning van de startavond. Een tweede lezing kent een wereldse invalshoek. Die wordt verzorgd door Arie de Bruin, schrijver, dichter en musicus met een passie voor het kind. De avond wordt muzikaal omlijst door Klezbez, een muziekgroep die Klezmermuziek maakt, traditionele Joods Bruiloftsmuziek. Tijdens de startavond begeleiden ze ook de samenzang. Iedereen is hartelijk welkom om deze startavond bij te wonen. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Meld uw agendapunt aan