<p>&bull; Weer inzetbaar voor VCN: Anouk van Egmond.</p>

• Weer inzetbaar voor VCN: Anouk van Egmond.

(Foto: Wijntjesfotografie.nl)

De ‘nieuwe’ Anouk van Egmond is terug

  •   keer gelezen

capelle •  ”Het voelt goed”, zegt de 23-jarige volleybalster. “Hoewel ik nog goed moet opletten bij mijn aanvallende acties, kan ik weer volop meedoen. Een verademing na er zo lang te zijn uit geweest.”


Vorige week zaterdag beleefde Van Egmond uit bij landskampioen Sliedrecht Sport als diagonaalspeelster haar rentree in het eerste team van de Capelse eredivisieclub. Daarmee zette ze één van de laatste stappen in een lang revalidatietraject waarin ze begeleid wordt door een fysiotherapeut van Sportgeneeskunde Rotterdam en de paramedische staf van haar club.
“Mijn probleem was dat mijn schouder niet meewerkte bij aanvallende acties”, vertelt ze. “Ik kon de voorzwaai niet maken wanneer ik bijvoorbeeld wilde smashen. Dat had alles te maken met een onwillige pees. Ik bleek jarenlang een verkeerde techniek te hebben gebruikt en heb er de voorbije maanden aan gewerkt om me op dat vlak te verbeteren. Ik ben nu zo ver dat ik ‘volgens het boekje’ speel”, lacht Van Egmond. “Daarbij belast ik mijn schouder een stuk minder dan voorheen en volleybal ik meer met mijn hele lichaam. Het was een flinke omschakeling, maar ik heb me daardoor wél kunnen ontwikkelen tot een meer complete volleybalster”.

Bij VCN zijn ze maar wat blij met de terugkeer van Anouk van Egmond, die ooit bij Netwerk in Pijnacker begon en via het RTC in Rotterdam de overstap maakte naar sporthal Oostgaarde. Hier doorliep zij vanaf haar veertiende de opleiding en kwam uiteindelijk in het vlaggenschip terecht. “Deze vereniging heeft een prachtige ‘vrouwenlijn’”, zegt ze. “Dat was een reden om hier te gaan spelen. Als jeugdvolleybalster kwam ik al snel aan veel speelminuten in seniorenteams. Dat was super leerzaam. Via Dames 6, Dames 4 en Dames 2 stroomde ik vier jaar geleden door naar Dames 1 dat toen nog op het één na hoogste landelijke niveau speelde. Daarna ging de ontwikkeling door. We promoveerden naar de Eredivisie en haalden tot twee keer toe de bekerfinale. Ons doel dit seizoen is een plek in de top 4. In dat geval spelen we de play-offs. Daarin gaan we onze huid zo duur mogelijk proberen te verkopen. Onze basis is stevig en stabiel. En voor mij is het heerlijk om na zo’n lange afwezigheid eindelijk weer in het veld te staan. Ik geniet er met volle teugen van”.

Jan Timmer

Driekwart jaar stond Anouk van Egmond vanwege een schouderblessure buiten de lijnen bij Laudame Financials/VCN. Nu is ze terug.

Jan Timmer
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten