Cor Hulsbus.
Cor Hulsbus. Foto: Aangeleverd

Column Cor Hulsbus: Avontuur in de sportschool

26 nov, 11:00 Algemeen 109 keer gelezen

CAPELLE • Het is herfst, de winter is in aantocht en dat is voor veel Capellenaren een periode van fijne sfeervolle dagen. Anderen daarentegen balen enorm en zien al maanden tegen deze periode op.

Hans behoort tot de laatste groep. In deze donkere dagen is Hans somberder dan normaal. Hans verveelt zich. Zijn vrouw moppert al dagen dat de luie stoel moet worden ingeruild voor het fietszadel in de sportschool. Naarmate zijn vrouw vaker moppert, gaat Hans stelselmatiger nadenken over het tijdelijke lidmaatschap. In deze periode at en vrat hij dagenlang allerlei lekkers en vlogen de pondjes er blijkbaar snel aan, want een bezoekje aan de weegschaal deed hem schrikken. Zes kilo zwaarder dan afgelopen zomer, wow. Opeens trekt Hans de stoute sportschoenen aan en stapt in de auto. 

Al jarenlang zit Hans vol vooroordelen over sportscholen. Dikke dames zouden er rondlopen om hun zwembandjes te verkleinen zodat zij in de zomer wel in hun via internet aangeschafte badpak zouden passen. En inderdaad, Hans ziet stevige dames en breed geschouderde met tatoeages beschilderde mannen stoer om zich heen kijken. Al loerend en jagend op andere pronkende ‘sporters’. Het lonken voor het bonken is in gang gezet. Na een uur is hij het zat. Er zijn voldoende calorieën verbrand. Al snel zit hij aan de bar met een groot glas geel vocht en ziet hij om zich talloze dames aan de cappuccino. Met wat lekkers. Vreemd eigenlijk, willen ze allemaal sporten, komen ze met de auto en nuttigen ze hier nog duizenden calorieën voordat ze weer met hun (lease)auto huiswaarts keren. 

Eenmaal thuis laat hij Nel duidelijk weten dat dit eens maar nooit weer was. “Nel, fitness is niks voor mij. Is er nog wat lekkers?” Nel reageert snel en zet een flinke schaal vette hap voor hem op tafel en wijst naar de afstandsbediening. Haar man kijkt verbaasd naar zijn schaars geklede echtgenote die er supersportief uitziet. “Waar ga jij naar toe, zo laat?” “Naar de sportschool natuurlijk. Gezellig hoor, lekker sporten en dan wat drinken aan de bar. Snap niet dat jij er niks aan vindt.” Even later is ze verdwenen en zet Hans met een druk op de knop zijn megascherm aan.

Huub Lakerveld

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Beginnerscursus bridge begint in september Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wandeling met lunch in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 18:30
Afbeelding
Schenkel Jaarmarkt terug van weggeweest Algemeen 11 aug, 16:00
Afbeelding
Spreekuur maatschappelijk werker in Oostgaarde Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
HC Capelle op zoek naar trainers Algemeen 11 aug, 11:30
Afbeelding
Yoga in de Roo van Capelle Algemeen 11 aug, 09:10
Afbeelding
Tekensessie bij KinderLab Schenkel Algemeen 10 aug, 20:00
Afbeelding
Zomerspeelfeest bij Rollebollebos Algemeen 10 aug, 18:30