Foto: Stockfoto 123RF

PvdA Capelle stelt vragen over testlocatie

  •   keer gelezen

CAPELLE • De PvdA-fractie in Capelle heeft vragen gesteld aan het college over een GGD-testlocatie in de gemeente. Er is geen testlocatie in Capelle en de partij wil dat hier verandering in komt.


“Voorheen waren er de locaties Koperstraat en Kralingse Zoom in Rotterdam-Oost, maar deze zijn beide gesloten”, stelt raadslid Karin Weemhoff. “Ondanks dat er verschillende locaties in de regio Rotterdam-Rijnmond zijn, zijn er dus geen locaties in de directe omgeving van Capelle aan den IJssel. De PvdA maakt zich hier zorgen over. Deze problemen komen bovenop de problemen met testcapaciteit die nu landelijk bij de GGD’s speelt”.

De testlocatie in de P+R Kralingse Zoom is per 17 november gesloten.

“Dat er geen GGD testlocaties meer zijn in de regio Rotterdam-Oost/Capelle betekent dat het voor mensen zonder auto erg ingewikkeld is geworden om zich te laten testen”, stelt de PvdA-fractie. Immers de andere locaties in Rotterdam-Rijnmond zijn niet op fietsafstand vanuit Capelle. Bovendien kan dit ook leiden tot hoge kosten; wat niet voor iedereen financieel mogelijk is. Raadslid Karin Weemhoff: “Wij vrezen dat er hierdoor minder getest wordt of dat mensen tegen het advies in toch met het openbaar vervoer naar de testlocatie gaan reizen”.

De PvdA Capelle heeft daarom vragen aan het college van B&W gesteld hierover. De PvdA wil weten waarom de teststraten in Rotterdam-Oost gesloten zijn en of het college zich hard wil maken voor een teststraat in Capelle aan den IJssel. Karin Weemhoff: “Het is van het grootste belang dat iedereen met klachten zich makkelijk kan laten testen. Dat betekent dat er een teststraat in de buurt moet zijn”.

De fractie vraagt zich onder meer af of het college op de hoogte is van de sluiting van nabije testlocaties in Rotterdam en of zij de wens deelt dat testlocaties toegankelijk moeten zijn voor iedere Capellenaar.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten