Foto: Stockfoto

Collecte Alzheimer Nederland start op 7 november

  •   keer gelezen

CAPELLE • De collecteweek van Alzheimer Nederland loopt van 7 tot 13 november. Ook in Capelle zullen vrijwilligers weer met collectebussen rondgaan.


De cijfers liegen er niet om; gemiddeld krijgt één op de vijf mensen dementie. Onder vrouwen is het percentage het hoogst; één op de drie vrouwen krijgt deze aandoening. Dat betekent helaas dat we er allemaal mee te maken krijgen. Zelf of bij een dierbare. Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Maar daarvoor is geld nodig. De jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland speelt hierbij een belangrijke rol. 

De jaarlijkse collecteweek is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Dan halen vrijwillige collectanten geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers. De collectanten gaan van deur tot deur om geld in te zamelen. Ook in Capelle aan den IJssel. En ook dit jaar zijn de collectebussen weer allemaal uitgerust met een iDEAL QR-code. Zo kan iedereen die geen contant geld in huis heeft, zelfs met een mobiele telefoon doneren.

Direct doneren?

Voor iedereen die nu al wil doneren, of die bang is dat de collectant misschien niet langs zal komen of de collectant net gemist heeft, vindt u hier de iDEAL QR-code.

Link naar de DEAL QR-code  https://qr3.ideal.nl/qrcode/308993cd-a22b-4f11-b32f-2d14f257d63a.png.

Huub Lakerveld
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten